Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Kaart + overzicht duikplaatsen nu beschikbaar Reply To: Kaart + overzicht duikplaatsen nu beschikbaar

 • streep

  Member
  27 januari 2021 at 18:46

  Bedankt Kirby!

  Voorlopig had ik me beperkt tot een NL overzichtje op een handige kaart om alles te visualiseren. Ik heb Belgie er niet bijgezet (geen duikplaatsen/ziekenhuizen/vulstations). Van hetgeen ik hoorde was daar minder nood aan, gezien de meesten hun vertrouwde vulstation of Belgische duikplaats snel leren kennen – en vermits bijv het aantal steengroeves beperkter zijn en het van andere duikplaatsen duidelijk is waar ze liggen (ze liggen ook veel verder van elkaar, dus minder verwarring over waar de put van Ekeren & Zilvermeer liggen bijv).

  Als wij Belgen gaan duiken op een nieuwe plaats in NL, is het daarentegen wel eens handig om te kijken waar het volgende vulstation ligt en of er een ligt op weg naar je 2e duikplaats. Zelf vind ik het ook handig om gewoon te kijken waar welke van de 92 Nederlandse duikplaatsen ligt en hoe die ligt tov een andere duikplaats – geeft je meteen een visueel idee met welke (gekende) duikplaats je die kan vergelijken. Ook gewoon handig om snel een nabij gelegen duikplaats te kiezen, als je geplande duikplaats niet beschikbaar is (teveel volk, foute wind, teveel golfslag, …).

  Voor de 4 Vlaamse putten en 11 Waalse duikplaatsen, bleek daar minder nood rond te bestaan.

ajax-loader