Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Mag het of mag het niet? Als Belg buitensporten (duiken dus) in NL? Reply To: Mag het of mag het niet? Als Belg buitensporten (duiken dus) in NL?

 • KaBe

  Member
  8 november 2020 at 21:45

  Van https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/nederland

  Toerisme:

  • Alle niet-noodzakelijke reizen naar Nederland worden sterk ontraden.
  • Alle reizigers afkomstig uit België moeten na binnenkomst in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Vanuit België naar Nederland reizen om te feesten, boodschappen te doen of een dagje uit is dus niet mogelijk.
  • Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering: bv. zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers , als zij voor hun werk reizen, hoeven niet in thuisquarantaine tenzij zij klachten hebben. Ook moet u niet in thuisquarantaine te gaan indien u alleen door Nederlandse regio’s rijdt zonder te stoppen. Bekijk hier(externe link) de volledige lijst van reisdoelen waar de quarantaine onderbroken mag worden.

  Verplaatsingen naar Nederland om naar een duikplaats te gaan vallen dus onder punt 2 van de paragraaf Toerisme. Ik had ook een uitstap naar Panheel gepland maar ga voorlopig even afwachten. Voor mij is iedere boete te veel en met het geluk dat ik op dat vlak heb, riskeer ik het liever niet.

  Maar iedereen staat vrij om voor zich die keuze te maken, maar ik zou me zelf afvragen of het de moeite waard is. Ik zie dagelijks iemand van het zorgpersoneel thuiskomen en uit respect voor deze mensen, en omdat ik zelf zwaar ziek ben geweest tijdens de eerste golf, probeer ik me toch maximaal aan de voorgeschreven regels te houden. Maar nog eens. Iedereen maakt die keuze voor zichzelf.

ajax-loader