Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur Reply To: Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur

 • beester

  Member
  27 juli 2020 at 18:10

  Bwa… laten we er geen GUE vs IANTD vs what not discussie van maken. Het enige dat ik kan zeggen is dat de praktijk en (jou) theorie ver uit elkaar liggen. Zeker als GUE duikers (voor hun ervaring) dikke duiken maken, dan is dat meestal wel met andere GUE duikers, maar zelfs dat niet altijd.

  Daarnaast zijn er een hoop GUE duikers die ook erg veel met niet GUE duikers duiken. Ik heb brevetjes van NELOS, GUE, IANTD, TDI… en ik duik met quasi iedereen. ’t zelfde geldt voor Rudy die een leuke IANTD groep heeft samengebracht, etc… Bij GUE Belgie duikt quasi iedereen ook met niet GUE duikers. Is ook logisch, de meeste komen uit een NELOS, PADI of VVW club. Ik zit zelf erg veel in Italië en ook daar wordt er constant gemixed en matched hoor.

  Dat verhaal dat GUE duikers alleen maar binnen hun kliek duiken, is denk ik al zeker 10 jaar (en langer) achterhaald.

  Wat wel blijft is een steengoeie (maar dure) opleiding, en door de standardisatie de mogelijkheid op eender waar snel een technische duikbuddy te kunnen vinden, en da’s een erg grote plus, je potentiele groep duikbuddies wordt erg groot.

  Over duikcomputers kan je een grote boom opsteken, (pm me anders als je daar over wilt praten), maar je hebt in weze gelijk, computers zijn veel stabieler geworden en hun duikprofielen matchen beter met technisch duiken dan pak 10 jaar geleden. De meeste GUE duikers zie je tegenwoordig ook wel met een computer, maar het blijft een backup.

  Groeten,

  B

ajax-loader