Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur Reply To: Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur

 • MaiTai

  Member
  27 juli 2020 at 15:03

  Hallo Beester,

  Bedankt weer voor je antwoord. Nogmaals, ik ben overtuigd van de kwaliteit van GUE. Maar, laat me dan toch even mijn twijfel hierover uiten. Ik heb de GUE opleiding al jaren willen doen. Maar, toch maar gewacht. Nu weet ik dat enkele eigenschappen van GUE zijn:

  – nadruk op awareness en teamduiken

  – duiken zonder duikcomputer, maar bottom timer

  – gestandardiseerde gasmengsels

  – gestandardiseerde materiaalconfiguraties

  – goede trim

  En zo zullen er nog ongetwijfeld een deel zijn. Ik kan erin komen dat dit allemaal tot uniformiteit leidt en tot goed opgeleide technische duikers. Alleen ben ik er niet van overtuigd dat het dan bij IANTD allemaal slechte duikers zijn. Ik heb er wat bang voor dat een GUE opleiding ertoe zal leiden dat ik alleen maar in de GUE community zal willen gaan duiken. Ik heb zo het gevoel dat IANTD duikers zich wat vrijer gedragen en meer met anderen gaan duiken.

  Wat betreft het duiken zonder duikcomputer. Ik begrijp dat GUE zegt dat je kan duiken zonder pc voor wanneer die het begeeft. Maar, eerlijk gezegd, sinds ik duik heb ik NOG NOOIT een probleem gehad met mijn duikcomputer. En alles standaardiseren in duikteams zal zijn nut hebben, maar ik wil vrijer zijn in het duiken en heb niet de middelen om altijd in vaste duikteams te gaan duiken.

  Ik zal de bal wel wat misslaan, sorry daarvoor Beester.

  Maar toch bedankt vr de raad.

  MaiTai

ajax-loader