Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur Reply To: Welk brevet/certificaat voor duiken op de Donateur

 • MaiTai

  Member
  13 juli 2020 at 11:14

  Bedankt allemaal met de antwoorden tot nu toe.

  Echter, ik lees nog geen antwoord op mijn vragen in de eerste post. Wat ik WEL lees, is wat ik niet kan.

  Ik ben het wel eens met Jeroenvv. Kijk, om even te antwoorden op het commentaar van Bart, die schrijft dat tussen de 42 – 51 m een stukje plastiek dat aangeeft of je iets wel of niet mag, niet veel gaat uitmaken. Verder schrijft hij nog:

  “Beter is fatsoenlijk materiaal zoals een dubbelset met trimix en een
  stage met decogas en de opleiding en ervaring die daarbij horen.”

  Kijk, hier valt het één en ander over te zeggen.

  Bart spreekt zichzelf in 1 enkele post tegen. Eerst zeg je dat een stukje plastiek – Lees: een opleiding die je succesvol beëindigt, waarna je als bewijs een stukje plastiek (een certificaat of brevet) ontvangt – niet veel uitmaakt. Kijk, Bart, ik heb nog nooit ten onrechte een stukje plastiek gekregen van geen enkele duikorganisatie, waar men er maar even opschreef dat ik dit of dat mag gaan doen, terwijl ik er geen opleiding voor heb gevolgd of terwijl ik er niks van kan. Dus, een stukje plastiek komt meestal wel overeen met een gedegen opleiding.

  Maar, daarna zeg je dat je fatsoenlijk materiaal nodig hebt MET DE OPLEIDING die daarbij hoort. Dus, na die opleiding die daar dan bij hoort, volgt toch een plastiekje, of niet? En op dat plastiekje staat dan toch welke opleiding je gevolgd hebt, en wat je dan mag tot op welke diepte, of niet?

  Maw, je spreekt jezelf tegen in je post.

  Zodoende zijn we het erover eens dat een plastiekje nuttig is en volgt op een opleiding, akkoord?

  Nu, wanneer het gaat over de ERVARING die daarbij hoort: ja, het is duidelijk dat die ervaring ergens moet beginnen, toch? Die ervaring begint met de opleiding en vervolgens met de eerste duik op die dieptes. Dus, het moet ergens beginnen.

  Nu, het punt van mijn post was dat ik AL CONTACT HEB GEHAD met een duikclub daar, en die willen mij met mijn CMAS driester (tot 40 meter) uiteraard niet meenemen. Dus vandaar mijn logische vraag: welke opleiding wordt in die duikclubs daar dan WEL geaccepteerd om mee te mogen gaan duiken op de donateur? Geef eens enkele mogelijkheden? PADI Tec50 omdat PADI overal goed gekend is? Of een IANTD opleiding? Of wat dan?

  Vervolgens maak ik dan een keuze, ik ga die opleiding volgen en daarna ga ik daar duiken. Zo simpel is het. Mijn vraag was toch eenvoudig?

ajax-loader