Duikforum Duikforum Verloren / Gestolen Lood verloren (geintegreerd lood Mares vest) in Nekker in Mechelen Reply To: Lood verloren (geintegreerd lood Mares vest) in Nekker in Mechelen

 • hyperbo

  Member
  29 juni 2020 at 23:45
  Hi,
  Ik had net dezelfde bedenking hier. Onafhankelijk van het merk (ik heb er helemaal niet op gelet of het telkens over Mares ging), maar de meerderheid van meldingen van verloren lood gaat wel over jacket-geïntegreerd lood.
  Ik heb er steeds mijn bedenkingen bij gehad. Ik hoor ook van mensen die zo’n jacet hebben, dat ze al eens hebben geprobeerd – in gecontroleerde toestanden – om dat af te gooien wanneer nodig, maar dat dat dan ook niet altijd lukte.
  Wat is er mis met een loodgordel (met blokken of soft – dat is een subjectieve beslissing)? In mijn ogen is dat in alle gevallen goed.
  KVP

  Hoi KVP ;

  Al dan niet met geintegreerd lood gebruiken is louter een kwestie van gewoonte..ik duik al 10 jaar met geintegreerd lood en zou nooit nog anders willen.

  Elk systeem heeft zijn voor en nadelen ( zoals Johan Cruijff ook zo mooi kon zeggen )

  Ik heb ook al meerdere keren gezien dat duikers hun volledige loodgordel verloren tijdens een duik …en dan ben je nog slechter af als bij het verlies van 1 pocket want dan heb je tenminste nog de helft he…

  Ik heb in al die jaren ook nog nooit een pocket verloren… En moest ik het ooit nodig hebben kan ik probleemloos met 1 beweging dit lood lossen ( ik kan me toch moeilijk een situatie indenken waar dit nodig zou zijn zoals bijvoorbeeld een gescheurde blaas bij je bcd of zo…)

  Ik blijf echter bij mijn eerste stelling…Mares …altijd weer Mares …en dat is geen toeval hoor..gewoonweg een slecht ontwerp.

  Groetjes…Dirk


ajax-loader