Duikforum Duikforum Medisch Maatregelen Corona Reply To: Maatregelen Corona

 • ltcdrdata

  Member
  20 april 2020 at 00:56

  Quote


  Luc Dupas schreef:

  Quote


  Lazy Charles schreef:
  volgens mij kan je die oversterfte nu niet degelijk bepalen. Als we nu eens wachten tot het einde van het jaar en dan eens bekijken hoeveel oversterfte we hebben tegenover het langjarige gemiddelde dan weten, we toch een beetje waar we over spreken.

  Waarom denkt ge dat men dat niet zou kunnen Karel??? In ieder land weet men perfect hoeveel doden men iedere week heeft, ook voor dit jaar heeft men die cijfers per week. Men kan dan perfect vergelijken met diezelfde weken in de vorige jaren en zo de oversterfte bepalen. De interpretatie ervan, of de uitleg die men daar dan aan probeert te geven, dat is uiteraard nog een ander paar mouwen, maar de oversterfte op zich kent men wel.

  Hoi Luc
  ik denk dat Karel dit zegt omdat dit een moment opname is. Veel van de oversterfte is nu te wijten aan zwakkeren en ouderen die anders misschien over een aantal maanden ook zouden sterven. Velen voorzien later dit jaar een ondersterfte. Ik denk dat het inderdaad niet slecht is om dit op iets langere termijn te bekijken.

ajax-loader