Duikforum Duikforum Discussie / Algemeen Verbod op haaienvinnenhandel in EU – stem aub Reply To: Verbod op haaienvinnenhandel in EU – stem aub

 • Trico Traco

  Member
  5 maart 2020 at 17:16

  Haaien staan gans boven op de voedselketen en zijn dus zeer belangrijk voor het milieu en evenwicht van het leven in de oceanen.

  Maar in plaats van petities moet de EU er voor zorgen dat, alhoewel verboden door deze EU, er landen zijn zoals Portugal en Spanje die ze misschien niet officieel meer invoeren maar ze wel nog in massas te vinden zijn. Ook betere controles (ook in Belgie) bij o.a. Chinese reataurants zouden aangebracht zijn.

  In Duitsland is zelf het verteer van hondshaaienvlees kompleet verboden en toch vindt men verstoken dit vlees in andere voedingswaren onder andere namen qua inhoud.

  En tenslotte China en andere landen waar de vinnen een delikatesse zijn. Hoe ga je hun dit verbieden als men bedenkt dat de walen jagen destijds door de japanners aan hun laars gelapt hebben met drogredenen.

  Voor mijn part zoveel petities als je maar wil maar beter zou zijn de invoer van zulk vlees kompleet te verbieden in de EU wat tot nu toe bij mijn weten nog niet gebeurd is.

ajax-loader