Duikforum Duikforum Reizen Egypte in december Reply To: Egypte in december

 • botti.d.ä

  Member
  31 januari 2020 at 22:25

  Beetje vijgen na pasen maar het tema is toch niet zo voor acute veroudering vatbaar: wij waren in december in Marsa Alam: water 21-25, lucht overdag tot 25°C maar zodra de zon weg is toch wat friskes. Plus de wind bij bootduiken.
  Ik had een 2 mm pak (zo’n ding uit de decathlon, inmiddels denk ik tot 1.5 mm effectief versleten) plus een shorty met kap 5 mm. Mijn vrouw 3 mm met shorty en aparte kap. Was voldoende voor de duik. De lange broekspijpen en mouwen niet alleen voor de kou, mijn liefste duikbuddy ging eens alleen met shorty snorkelen en kreeg het aan het stokske met een stuk vuurkoraal. Dat heeft zijn naam niet gestolen…
  En toch altijd stevige botten. Niet zozeer voor de warmte maar bij een kantduik-instap toch beter wat rubber onder de zolen.
  In alle twee gevallen dus eerder voor de veiligheid, de plaatselijke hotelarts hanteert daar tarieven om van achterover te vallen.
  Op het boot hadden wij onze ‘duik-boerka’ meet, een stuk handdoekstof met een kap aan. Gaan ongeveer tot het knie en drogen snel.
  Maar bij de collega’s en duikgidsen van alles gezien: van T-shirt en shorts tot droogpak. Ieder z’n meug.

ajax-loader