Duikforum Duikforum Medisch Tanden Reply To: Tanden

 • botti.d.ä

  Member
  25 januari 2020 at 16:17

  Beste Cthulhu,
  op zich is er niks mis met medisch toerisme. En Turkije heeft best een degelijke opleiding en de universiteiten doen ook aan serieus wetenschappelijk werk.
  Probleem is uiteraard dat ook in een land met een gedegen opleiding nergens een garantie is dat de individuele practicus het niveau haalt (dat is in wezen ook in België zo).
  Enkele bedenkingen:
  1) vermits het verblijf kort is kunnen ingewikkelde behandelingen die een uitgestrekte voorbereiding en eventuele checkpoints (kijken of een behandeling wel is aangeslagen) omvatten niet worden uitgevoerd. Of je blijft ergens met een medische tijdbom of er wordt radicaler ingegrepen. Verder moet het ook direct passen, deeltrajecten herbeginnen als iets niet op zijn plaats komt is vaak niet mogelijk.
  2) nazorg en probleemoplossing is telkens een nieuw vliegticket tenzij je iets aan het thuisfront kan regelen (dat kan je tandarts om de hoek missen als kiespijn), te meer de laatste die zijn vingers aan de zaak had ook de verantwoordelijkheid moet nemen.
  3) Zorg ervoor dat je goed gedocumenteerd terugkomt. Welk type implantaat is er verwerkt? Welke hulpstukken? Welk metaal? Want wisselstukken van Alibaba die geen CE-logo hebben mogen ze hier niet verwerken.
  4) Probeer iets te weten te komen over de praktijk, vraag eens of zij zicht hebben op succes/faling van hun implantaten.
  Succes ermee!

ajax-loader