Duikforum Duikforum Duiken algemeen Nelos vs cmas buitenland eerste buitenduiken

 • Creator
  Discussie
 • #397788

  Eli7005
  Participant

  Hey!

  Ik was bezig met een duikopleiding bij een Nelos. Ik had alle praktijk en theorie afgelegd en moest enkel nog mijn 5 eerste buitenduiken doen voor mijn 1*brevet. Spijtig genoeg kwam Corona ertussen en ben ik in de tussentijd ook in het buitenland gaan wonen dus ben ik niet meer aangesloten bij die club.

  Toch zou ik graag mijn duikcursus voor mijn 1* afmaken aangezien dit voor mij ook heel handig is bij mijn huidige job. Momenteel ben ik in Griekenland en een cmas instructeur bij de lokale duikclub heeft me gezegd dat ik de buitenduiken hier kan afleggen en dan in België mijn certificaat kan krijgen via mijn oude club.

  Ik vroeg me af of dit inderdaad het geval is want ik weet niet wat de precieze cmas-nelos relatie is wanneer je het praktische en theoretische deel van de 1* bij Belgische instructeurs doet, en het buitenduiken deel bij een buitenlandse/Griekse instructeur?

  Alvast bedankt!

 • Nelos vs cmas buitenland eerste buitenduiken

  Luc Dupas reageerde 1 jaar, 4 maanden geleden 2 Leden · 5 Reacties
 • Luc Dupas

  Deelnemer
  8 juli 2021 om 10:42

  Probleem bij NELOS is dat de proeven (en daar horen ook de “vaardigheden” bij van de eerste 5 duiken) VERPLICHT door een NELOS- of LIFRAS-instructeur moeten worden afgenomen.
  Ik zou in uw geval dan eerder opteren voor die 5 doop/opleidingsduiken daar in Griekenland te doen bij de lokale duikclub en daar uw CMAS-brevet te laten homologeren.

  • Eli7005

   Deelnemer
   9 juli 2021 om 16:39

   Het was redelijk kort op dag dus ik heb ondertussen hier de 5 buitenduiken gedaan bij een instructeur van cmas Germany met de nodige oefeningen. Ondertussen ben ik terug op weg naar huis. Wat raad je in dit geval aan? Het probleem is dat ik relatief snel een certificaat nodig heb voor werk gerelateerde doeleinden.

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  10 juli 2021 om 17:02

  Ge kunt proberen bij uw Vlaamse club en bij de NELOS maar veel kans dat ze het brevet niet willen homologeren zonder dat een NELOS/LIFRAS-instructeur de vaardigheden heeft afgenomen.
  Uit nieuwsgierigheid: welk soort werk/werkgever verlangt een 1*D-brevet?

  • Eli7005

   Deelnemer
   10 juli 2021 om 18:06

   Bedankt, ik ga het proberen. Ik moet voor mijn onderzoek specifieke vissen vangen in een meer en al snorkelend is dit minder evident aangezien sommige vissen in iets dieper water zitten.

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  12 juli 2021 om 15:53

  Succes !

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader