Duikforum Duikforum Duiken algemeen Mag het of mag het niet? Als Belg buitensporten (duiken dus) in NL?

 • Creator
  Discussie
 • #397207

  psycho
  Participant

  Ik lees op Belgische én NL Fed sites van de overheidsdienst:
  Borders are not closed.
  Strongly advised not to travel to the NL. Dat is dus geen VERBOD.
  Strongly advised to self quarantine. Ook dat is dus geen GEBOD.

  Dus vooralsnog is er geen wettelijk kader om als Belg een boete te krijgen van de NL-politie.
  Zolang je maar afstand houdt, mondkapje draagt als die afstand niet kan, max met 2 pers.
  Of toch niet???

  • Deze discussie is 1 jaar, 10 maanden geleden gewijzigd door  psycho.
  • Deze discussie is 1 jaar, 10 maanden geleden gewijzigd door  psycho.
  • Deze discussie is 1 jaar, 10 maanden geleden gewijzigd door  psycho.
 • Mag het of mag het niet? Als Belg buitensporten (duiken dus) in NL?

  Cthulhu reageerde 1 jaar, 10 maanden geleden 8 Leden · 9 Reacties
 • KaBe

  Deelnemer
  8 november 2020 om 21:45

  Van https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/nederland

  Toerisme:

  • Alle niet-noodzakelijke reizen naar Nederland worden sterk ontraden.
  • Alle reizigers afkomstig uit België moeten na binnenkomst in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Vanuit België naar Nederland reizen om te feesten, boodschappen te doen of een dagje uit is dus niet mogelijk.
  • Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering: bv. zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers , als zij voor hun werk reizen, hoeven niet in thuisquarantaine tenzij zij klachten hebben. Ook moet u niet in thuisquarantaine te gaan indien u alleen door Nederlandse regio’s rijdt zonder te stoppen. Bekijk hier(externe link) de volledige lijst van reisdoelen waar de quarantaine onderbroken mag worden.

  Verplaatsingen naar Nederland om naar een duikplaats te gaan vallen dus onder punt 2 van de paragraaf Toerisme. Ik had ook een uitstap naar Panheel gepland maar ga voorlopig even afwachten. Voor mij is iedere boete te veel en met het geluk dat ik op dat vlak heb, riskeer ik het liever niet.

  Maar iedereen staat vrij om voor zich die keuze te maken, maar ik zou me zelf afvragen of het de moeite waard is. Ik zie dagelijks iemand van het zorgpersoneel thuiskomen en uit respect voor deze mensen, en omdat ik zelf zwaar ziek ben geweest tijdens de eerste golf, probeer ik me toch maximaal aan de voorgeschreven regels te houden. Maar nog eens. Iedereen maakt die keuze voor zichzelf.

  • hyperbo

   Deelnemer
   10 november 2020 om 16:42

   Typisch Belgisch antwoord…. Als je nu de cijfers gaat hanteren….er is geen enkel land in heel de wereld waar de besmettingscijfers zo groot zijn , er is geen enkel land in de wereld waar er percentueel zoveel doden vallen door dit Chinese virus als in Belgie.

   Dus logisch gevolg…het is eender waar je naar toe gaat, je zal steeds in een veiligere omgeving terecht komen.

   De gevaren die je loopt hebben geen reet te maken met de plaats waar je bent maar alles met het gedrag dat je daar dan hebt.

   Dus gezond verstand gebruiken lijkt me veel logischer dan de oortjes te laten hangen naar de Belgische roverheid.

   Grtz…Dirk

   • Luc Dupas

    Deelnemer
    10 november 2020 om 17:21

    Moest inderdaad iedereen van in het begin gezond verstand gebruikt hebben zaten we nu niet met de gebakken peren en had de overheid niet die steeds strengere maatregelen moeten nemen en hadden we nog altijd ‘legaal’ in NL kunnen gaan duiken he.

   • robbyrey

    Deelnemer
    11 november 2020 om 14:39

    Die 10 dagen quarantaine is een ollandse maatregel, geen van hier uit. Waar komt dan het typische vandaan?

    Persoonlijk riskeer k het momenteel niet, kan me géén thuiswerk veroorloven…

    Grtz,

    Robby

 • SVp

  Deelnemer
  14 november 2020 om 23:45

  Ik weet niet of het mag of niet.

  Er zijn héél veel mensen zich momenteel dingen moeten ontzeggen. Ik wil niet degene zijn die zich niks ontzegt, en deel van het probleem wordt ipv deel van de oplossing. Kijken naar wie wat doet leert me momenteel veel over mensen, en wat ik zie vind ik niet prettig …

 • badeendje

  Deelnemer
  15 november 2020 om 09:57

  Laten we ook niet heiliger zijn dan de Paus en gewoon ons gezond verstand gebruiken.

  10.000den Belgen die gaan shoppen over de grens is blijkbaar geen probleem (en NLD politie geeft ook toe dat er niet gehandhaafd wordt mbt quarantaineregel voor Belgen), maar duikje doen in OS zou wel probleem zijn?

  Moest OS in België liggen zouden we er ook mogen gaan duiken volgens Belgische coronaregels.

  Dus ik zie persoonlijk het probleem niet. En caisson is nog altijd beschikbaar voor duikongevallen in Mil hospitaal, in geval van duikongeval.

 • Cthulhu

  Deelnemer
  15 november 2020 om 21:42

  De 2de golf is er oa gekomen door al de mensen die dachten dat ze hun “gezond” verstand gebruikten…

  • psycho

   Deelnemer
   16 november 2020 om 22:58

   Niet akkoord Cthulhu, 2de golf vooral door mensen die er vierkant hun laars aan lapten, die deze zomer met vakantie vertrokken en ginder risico niet gemeden hebben (dus lees goed wat ik bedoel: niet alle reizigers!)

   Badeendje verwoord perfect ook mijn gedacht. Als ik hier in een plas ga duiken en afstand houdt dan doe ik dat ook over de grens. Tot nu zie ik veel duikers uit mijn club zich netjes aan de regels houden.
   Gezond verstand heet dat dan. Voor mij zijn die duikjes essentieel om zelf gezond te blijven in het kopje. Ik ben single en zie verder niemand anders dan collega’s. Zelfs mijn ouders bezoek ik amper om hen te beschermen. Mijn vraag was eerder bedoeld of je risico loopt om een boete op te lopen. Soit, voor mij is het heel helder.
   Ik duik, ook over de grens. En daar breng ik niemand mee in gevaar. Door niet dieper dan 15m te gaan is deco ook nagenoeg uitgesloten.

   soit, tenzij de regels veranderen naar een hard verbod/gerbod aan gener zijde van de grens mag elkeen op dit draadje zich nu aub onthouden van polariserende comments.
   Merci
   Dive safe.

 • Cthulhu

  Deelnemer
  17 november 2020 om 00:33

  Die mensen die er vierkant hun laars aan lapten deden dat ook onder de noemer gezond verstand. de gedachte dat je het wel beter weet en dat hun manier veilig was + dat het hun wel niet zou overkomen.

  Dus welk deel van “Alle reizigers afkomstig uit België moeten na binnenkomst in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Vanuit België naar Nederland reizen om te feesten, boodschappen te doen of een dagje uit is dus niet mogelijk.” ga je op je eigen manier interpreteren?

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader