• Creator
  Discussie
 • #396620

  krize
  Participant

  Zijn er hier nog mensen die zelf hun filters voor de compressor vullen ? Tot nu toe heb ik altijd met filters van aktieve kool en zeoliet gewerkt. In de filters die tegenwoordig geproduceerd worden zit ook heel dikwijls Hopkatite om de CO uit de lucht te halen. Als je op internet gaat zoeken zitten de producenten allemaal in China en is de minimum hoeveelheid die je moet afnemen meestal 36 kg en dat is wat veel voor persoonlijk gebruik.Heeft er iemand andere adressen waar dit te koop zou zijn in kleinere hoeveelheden ?

  Alvast bedankt

 • Hopkalite

  SVp reageerde 2 jaar, 1 maand geleden 2 Leden · 3 Reacties
 • SVp

  Deelnemer
  12 augustus 2020 om 13:42

  Staat de aanzuig van je compressor op een plaats waar je doorgaans veel last hebt van CO ?

 • krize

  Deelnemer
  13 augustus 2020 om 14:27

  Neen, helemaal niet en ik woon op den buiten, dus daar kan het zeker niet aan liggen. Er staan wel nog twee filters op met moleculaire sieve en ik vervang die zoals voorgeschreven. Blijkbaar zou moleculaire sieve CO kunnen afgeven, dus ik veronderstel dat het daaraan ligt. Het zal ook wel daarom zijn dat ze dat tegenwoordig in die triplex filters steken.

  Ik heb ondertussen wel een kilooke in China kunnen bestellen en dat is onderweg.

  • SVp

   Deelnemer
   21 augustus 2020 om 19:59

   Dat moleculaire zeef CO zou afgeven is onjuist.

   In jouw omgeving heb je een perfect filter als je vult met moleculaire zeef en actief kool. De standaardfilters van Bauer en L&W zijn daar ook mee gevuld.

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader