Duikforum Duikforum Materiaalbespreking Greenforce Quadristar P4 D – gebroken koppeling

 • Greenforce Quadristar P4 D – gebroken koppeling

   SVp updated 2 months, 2 weeks ago 2 Members · 5 Posts
 • rubella

  Member
  19 maart 2021 at 12:51

  Het plezier aan m’n vernieuwde Greenforce duiklamp was helaas van erg korte duur. Net voor een duik toch nog even kunnen genieten van de SOS functie, het dimmen en dergelijke toen plots totaal geen licht meer scheen…

  Bleek, bij het losdraaien van de lampkop, dat de metalen ring losgeraakt is. Die ring vormt de verbinding tussen één van de polen van de batterij met de lampkop zelf.

  Mits wat goede lijm valt die metalen ring wel op het plastic te lijmen denk ik. Echter is er ook wat soldeerwerk, er is immers een erg fijn (en kort) draadje die hierop bevestigd was, maar nu afgebroken is.

  Weet iemand of ik dit draadje kan verlengen, eventueel door het openen van de lampkop zelf, zodat ik iets makkelijker alles terug samen kan solderen?

  Zie foto’s in bijlage. De eerste met het metalen ringetje waarop bovenaan de vermoedelijke plaats waar de draad op vastgesoldeerd was te zien is. Bij de lampkop zelf zie je dat fijne draadje tevoorschijn piepen, echter te kort (en vlakbij plastic) zodat ik dit niet kan solderen.

 • SVp

  Member
  19 maart 2021 at 21:17

  Haal die groene dop er uit (gewoon uit trekken met een tang), stuur hem naar de fabrikant en vraag naar een omruiling voor een zwarte van rubber. De nieuwe zijn kwalitatief beter én waterdicht bij calamiteiten.

  • This reply was modified 2 months, 3 weeks ago by  SVp.
 • rubella

  Member
  22 maart 2021 at 10:52

  Ik heb zonet een mailtje naar Green Force gestuurd, telefonisch waren ze momenteel niet bereikbaar.

  Van zodra ik feedback krijg laat ik het weten. Hopelijk valt het te fixen…

  Bedankt SVp!

 • rubella

  Member
  22 maart 2021 at 15:31

  Deze middag reeds antwoord van Green Force ontvangen. Het stukje is apart bij hen te koop, voor een redelijke prijs:

  POWER CONNECTOR HYBRID

  Bestelling geplaatst. Die Green Force’s zijn precies de Miele’s onder de duiklampen, elk stukje is apart te verkrijgen én je kan er zelf aan sleutelen. Zalig. 🙂

 • SVp

  Member
  25 maart 2021 at 12:24

  Dat is het voordeel van een kleine lokale fabrikant die alles zelf produceert. Dat heeft zijn prijs, maar het is fijn als je wat nodig hebt !

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now
ajax-loader