Duikforum Duikforum Materiaalbespreking Greenforce Flexi II brandt 1 seconde

 • Greenforce Flexi II brandt 1 seconde

 • rubella

  Member
  8 februari 2021 at 15:06

  Na vele jaren trouwe dienst begint m’n Greenforce nu kuren te vertonen.

  De quadristar ledkop brandt telkens maar 1 seconde. Herstarten onder water bracht geen soelaas.

  Zou de batterij het aan het begeven zijn? Toen ik ze na een nachtje op een warmere plaats probeerde te starten bleef het probleem bestaan.

  Indien hercellen, iemand een idee wat daar een correcte prijs voor is?

  Bedankt.

 • SVp

  Member
  15 februari 2021 at 09:36

  Eerst uitzoeken op je lampkop of je accu de dader is.

  De kop kan je testen met een labovoeding : het ronde middencontact is de plus, de ring rondom is de min. Stroombegrenzing op 1A behalve voor HID’s. Als vriend of kennis je een andere kop of accupack kan uitlenen, dan kan je es wisselen en weet je ‘t ook.

  De accu kan je testen met een computergestuurde batterijanalyzer. Ik heb dat liggen en wil dat gerust voor je doen. Die test loopt over 10 uur en geeft gedetailleerd de functie en capaciteit van je accu weer.

  De koppen heb ik nog nooit zien doodgaan op de manier die je omschrijft. Ik heb wel al veel accupacks vervangen die die symptomen geven, dus ik denk dat je pack om zeep is.

  Ik woon in Bornem, kom er gerust es mee langs, of stuur ze op. Verder graag email want ik kom hier niet dikwijls meer … stefan apenstaart victor papa charlie dot be

  Resultaat ziet er dan als dit uit : versleten vs. nieuwe accu. Die van jou zal er uit zien als die rode lijn schat ik …

  • This reply was modified 3 months, 4 weeks ago by  SVp.
  • This reply was modified 3 months, 4 weeks ago by  SVp.
 • Kirby Morgan

  Member
  18 februari 2021 at 12:57

  Mogelijk ligt het probleem ook bij de LED-kop. Test eerst eens je batterij uit. En indien je een nieuwe accupack nodig hebt : https://www.rebatt.nl/duiklampaccu-voor-greenforce-flexi-ii-type-b . Let wel dat een nieuwe accupack van Greenforce rond de 170€ draait. Hier bij Rebatt kost het 79€ en als je het door hen laat doen nog maar 115€. Is een NL bedrijf en gebruiken degelijke batterijen. Groeten, Kirby

 • rubella

  Member
  18 februari 2021 at 15:16

  SVP en Kirby, bedankt voor jullie replies.

  Ik verdenk de accu-pack, na het herladen én in een warmere omgeving start de lamp zonder problemen.

  Zo’n battery-pack openen, is dat gemakkelijk met de huis-tuin en keuken middelen? Ook om nadien terug waterdicht te sluiten?

  Bedankt!

  • SVp

   Member
   20 februari 2021 at 18:14

   Ik heb een tweedelig houten klemblok gemaakt om de oude versie open te doen. Voor je ze weer dichtvijst GRONDIGE inspectie doen van Oring en het vlak waarop de Oring afsluit. Een haartje ertussen is genoeg om onder te lopen, en dat is géén schoon zicht !

 • Kirby Morgan

  Member
  18 februari 2021 at 16:12

  Heb je de oudere of nieuwere versie. De nieuwere versie heeft een zeskantig rand bovenaan de batterijhouder (rond de opening waar je de kabel in draait) (om met een grote sleutel voorzichtig open te draaien) . Op de foto zie je de oudere versie, deze heeft die zeskantige rand niet. Je kan de oudere versie voorzichtig opendraaien mbv een vod en een grote waterpomptang. Let wel als je de oudere versie heb moet je vooraleer je de batterijhouder weer dicht schroeft de draden een aantal toeren tegentorsen zodat je deze draden terug onttorst als je het boeltje terug dicht draait (aantal toeren tellen als je open draait). Met de nieuwere versie heb je geen draden meer. Daar zorg je gewoon dat de accupack mooi contact maakt met de binnenzijde vh deksel als je het terug dicht draait (eventueel iets onderaan in de batterijhouder plaatsen). Ik draai een vod rond de batterijhouder en steek deze dan in de bankschroef om dan vervolgens het deksel los te draaien.

  • Cthulhu

   Member
   18 februari 2021 at 20:17

   Wat bedoel je met “een aantal toeren tegentorsen”?

   • Kirby Morgan

    Member
    18 februari 2021 at 22:34

    In tegenovergestelde richting draaien van het vastdraaien. Als je dan het deksel terug op de batterijhouder draait zullen de draden zich onttorsen en niet rond elkaar gedraaid zijn als het deksel is aangespannen.

 • rubella

  Member
  22 februari 2021 at 12:39

  Het battery-pack is ondertussen toch al 15 jaar oud, het is m’n tweede lamp, als opvolger van m’n fantastische MK800 (zo was het toch hé? met ingebrande spiegels en halogeenlampkes die elke 5 voeten sprongen… 😅)

  Geen zeskant te bespeuren dus, we gaan de techniek met de bankschroef moeten toepassen… Goed idee wat betreft het ‘terug draaien’ van de draden, zo trekken we ze niet stuk bij het terug aanspannen.

  Bedankt!

  • Luc Dupas

   Member
   22 februari 2021 at 13:30

   Even terzijde, dat rap springen van die lampjes bij die good old UK’s met loodgel-batterijen was een gekend probleem. Die originele lampjes gaven enorm veel licht omdat die eigenlijk ontworpen waren voor een wat lagere spanning en dus op “overdrive” werkten. Bij een vers opgeladen loodgel was de klemspanning net te hoog, met dan veel kans dat het lampje het niet lang overleefde. De truc was dan net na het opladen zo’n loodgel even een halve mnuut of zo “af te toppen” met een gewoon 6V-halogeentje, zie LD’s Weetjes in Beetjes: levensduur lampjes UK-lampjes (torpedo.be)

   • Kirby Morgan

    Member
    23 februari 2021 at 10:48

    Deze lamjes zijn ondertussen “hard to find” en eigenlijk ook passé. Ik heb ondertussen mijn good old UK D8 gepimpt naar LED. 3800 lumen, fantastisch. Zo kan deze onverwoestbare lamp weer een paar jaar mee.

  • Kirby Morgan

   Member
   23 februari 2021 at 10:58

   Heel graag gedaan Rubella

   • This reply was modified 3 months, 2 weeks ago by  Kirby Morgan.
 • rubella

  Member
  27 februari 2021 at 10:18

  Het lijkt gelukt te zijn, na een vlotte levering van rebatt.nl… De witte zijn de nieuwe cellen, eerst eens uitgemeten waar de + en – zijn, vervolgens solderen en met tape extra isoleren. Vervolgens de cellen terugplaatsen en vast plaatsen met de oorspronkelijke rubberen/plastic buisjes. Draden 3 volledige toeren draaien in tegengestelde richting van het dichtdraaien, het volledig dichtdraaien zijn 6 volledige toeren. De draden zouden nu dus 3 toeren gedraaid moeten zitten. Nog eens goed aanspannen en morgen testen in vodelee… 😅. Bedankt aan allen voor de erg waardevolle tips. 👍

  • Kirby Morgan

   Member
   27 februari 2021 at 12:03

   Super Rubella, blij dat ik mijn steentje kon bijbrengen. Maar dat is het mooie aan de duikgemeenschap, elkaar helpen 😉 . Veel plezier morgen in Vodelee.

   • rubella

    Member
    1 maart 2021 at 10:30

    Thanks. Goeie duik gehad én een werkende lamp. Looks good! 👏

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now
ajax-loader