Duikforum Duikforum Reizen Europa duikvakantie Azoren

 • Creator
  Discussie
 • #397082

  CasparG
  Participant

  Beste mede duikers,

  Zal eerlijk zijn ik werk hier als instructeur/gids in the azoren (Pico eiland) en wil niet te zwaar reclame hameren. Nu met de hele Corona heisa is het wel lekker rustig hier en goed geregeld qua het testen en doorvoeren. In principe heb je 2 keuzes. test 72 uur voor vliegen en dan na 6 dagen hier een 2e test. Of test hier, 2 dagen isolatie tot de uitslag en dan 2e test na 6 dagen. Vlieg je via een ander eiland dan moet je de eerste test daar doen of al thuis hebben gedaan. Testen hier kost niks en gaat lekker vlot. Op de luchthaven bij aankomst de eerste en de 2e is een drive thru.

  Wat ik eigenlijk wou aanbieden aan jullie is als je een duik clubje hebt dan kan ik fia skype (of zoom is blijkbaar het moderne) een soort introtje geven en wat tips tricks en kunnen jullie vrij vragen stellen over reizen naar de Azoren en het duiken hier.

  Rede hiervoor is dat ik samen met de eigenaar van het bedrijfje waar ik werk heb besloten de deuren het gehele jaar open te houden. Aangezien wij niet trips naar haaien en de mobula roggen organiseren en de focus houden op kust duiken en duik cursussen (inclusief technisch) kunnen wij gewoon door draaien gedurende de winter.

  Jammere voor de azoren vind ik zelf dat 100% van de reclame voor hier haaien en de mobula roggen is. Deze 2 duiken samen zijn minder dan 10% van het duiken hier.

  Voor mij persoonlijk is het mooiste duiken vroeg in de lente dan is het leven langs de kust absurd om het licht uit de drukken. Tis een graadje of 14 in het water dan. (Das voor ons warm natuurlijk 😉 ). Hoe dan ook huren wij ook droogpakken voor degene die het frisjes vinden. Zelf overleef ik in een 8 mm natpak. Naja heb nu een nieuw droogpak wat best lekker is.

  Hoe dan ook ik laat het een beetje aan jullie qua vragen ect. Zal gewoon reageren hier en als het iemand leuk lijkt een soort skype meet te doen stuur even waar de interesse liggen dan kan ik wat voorbereiden.

  Zal wat fototjes van de afgelopen duiken plakken ter illustratie.

  Laat het aan de forum mods of dit topicje ok is.

  Fotos zijn van kust duiken om Pico eiland. Groeten uit de azoren!

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader