Duikforum Duikforum Materiaalbespreking Clip onderhoudsdatum ademautomaten

 • Creator
  Discussie
 • #398288

  ToonVA
  Participant

  Dag Allemaal,

  In het verleden liet ik mijn duikmateriaal onderhouden in een winkel (waar ik de naam niet van ga noemen) en deze plaatsten een soort “clip” op mijn duikslang van de ademautomaten met hierop de datum waarop ze op onderhoud zijn geweest. Ik was zeer tevreden van de service maar meer-en-meer werd de focus van deze winkel gewijzigd naar professionelen en waren de particulieren niet langer welkom (persoonlijke mening). Het is zelf zo ver gekomen dat ik bij mijn laatste bezoek 2 maanden heb moeten wachten op mijn materiaal voor een onderhoud van de automaten (2st 1e trap en 2st 2e trap) en was dan ook nog eens €250 kwijt. Ondertussen heb ik een andere winkel gevonden die veel sneller werkt en een stuk goedkoper is alleen mis ik deze “clips” als geheugensteun met de onderhoudsdatum.

  Helaas kan ik deze nergens online vinden (of toch niet met de zoektermen die ik gebruik) en wou eens vragen of iemand iets soortgelijk heeft. We zouden graag deze clips ook willen gebruiken binnen de club om zo het clubmateriaal te labelen en makkelijker bij te houden wat wanneer een onderhoudsbeurt heeft gekregen.

  De clips zelf waren van doorschijnend plastiek met een gekleurd papier tussen en hierop de datum van onderhoud op geprint. Helaas heb ik geen foto meer van deze clips aangezien ze dit hebben verwijderd bij het laatste onderhoud in de vorige winkel…

 • Clip onderhoudsdatum ademautomaten

 • Kirby Morgan

  Deelnemer
  24 maart 2022 om 12:46

  Gebruik een Dymo labeller. Plak het stukje Dymo label (met de datum erop) op de slang en schuif er daarna een stukje doorzichtige krimpkous (langer dan de Dymo label zodat de krimpkous de Dymo label overlapt) over. Even met de haardroger of verstripper erover om de krimpkous te doen krimpen en klaar. Gezien de krimpkous doorzichtig is kan je dus steeds de datum lezen dat op de Dymo label staat.

  • Dit antwoord is 6 maanden, 1 week geleden gewijzigd door  Kirby Morgan.
  • Dit antwoord is 6 maanden, 1 week geleden gewijzigd door  Kirby Morgan.

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader