• Creator
  Discussie
 • #382473

  Webmaster
  Participant

  Beste forumleden,

  Vooreerst wil ik jullie allen een fantastisch en voorspoedig 2020 toewensen.
  Bedankt ook aan allen voor jullie waardevolle bijdragen aan het forum van het afgelopen jaar.

  In het Olympisch jaar 2020 staan er wel enkele grote aanpassingen op het programma:
  dit forum bestaat ondertussen 21 jaar en is doorheen de jaren nauwelijks gewijzigd. Ik zit wel vol ideeën, maar wegens tijdsgebrek is er helaas niet veel van in huis gekomen.
  Daar komt nu verandering in, want ik heb onlangs een partner ontmoet die het forum verder wil ombouwen tot een heuse duik community.

  Concreet is het de bedoeling dat het forum vanaf eind deze maand verdergaat via https://www.24diver.com. Deze nieuwe website staat al online en je kan er al een kijkje gaan nemen.
  Alle gegevens zullen automatisch worden overgezet en ook de links zullen automatisch doorverwijzen naar het nieuw platform.
  De nieuwe site ondersteunt ook veel meer mogelijkheden zoals bvb het eenvoudig toevoegen van foto’s, zonder in te boeten aan eenvoud en gebruiksgemak.
  Er komen ook nieuwe functies bij die de website omvormen van een simpel forum naar een echte community. Er kunnen groepen aangemaakt worden, een online logboek bijhouden, zicht- en temperatuurmeldingen van duikstekken ingeven of opvragen, …
  Het staat jullie uiteraard vrij om deze nieuwe functies al dan niet te gebruiken, maar de mogelijkheid wordt alvast geboden.
  Daarnaast vernemen we ook graag welke extra wensen of ideeën jullie nog hebben voor het vernieuwde forum, alle constructieve input is welkom en misschien kunnen die ideeën nog verwerkt worden tegen de lancering eind deze maand.

  Maar voorlopig blijft alles nog bij het oude. Onze streefdatum is eind januari en wanneer het zover is worden jullie per mail op de hoogte gebracht.

  Groeten,
  Frederik & Remco

 • 2020

  davegeysemans reageerde 2 jaar, 5 maanden geleden 24 Leden · 53 Reacties
 • Luc Dupas

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 11:27

  Bedankt voor al uw inspanningen van de laatste 20+ jaren Frederik!

  Even naar de nieuwe site gekeken voor een eerste indruk: is het de bedoeling dat een volledige merge met duikforum.nl er zit aan te komen en dat er 1 duikforum/platform komt voor NL en Vlaanderen? Bij duikforum.nl hebben ze met de allerbeste bedoelingen de laatste jaren ook wat oppoetspogingen/restylings gedaan maar het eindresultaat is wel dat dat forum in het nieuwste jasje eigenlijk zo goed als op sterven na dood is…

 • Kieftenbeld

  Beheerder
  3 januari 2020 om 11:48

  Beste Luc,

  Leuk om te lezen dat u heeft gekeken naar de website http://www.24diver.com om een eerste indruk te krijgem. 24Diver heeft geen enkele relatie met duikforum.nl en u heeft helemaal gelijk dat dit forum op sterven na dood is.

  Het is de bedoeling om dit forum een volledige merge te doen met 24Diver.com. Dit betekend dat alle berichten worden overgezet en dat het forum al zijn functies behoud plus enkele nieuwe functies die op de nieuwe website aanwezig zijn. 24Diver.com is niet gebonden aan Nederland of Vlaanderen en richt zich op alle Nederlandstalige duikers in België en Nederland.

  Deze overgang naar 24Diver is zeker geen oppoetspoging/restylings poging. Het is de bedoeling dat 24Diver nog jaren blijft bestaan en het duikforum is daar heen heel belangrijk onderdeel van.

  Ik hoop zo uw vraag beantwoord te hebben.

  Groeten,

  Remco Kieftenbeld

 • Trico Traco

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 14:43

  Federik.Ik wens jouw en de familie een goed 2020 jaar en blijf gezond. Ook dank voor de vele jaren inzet voor dit forum.
  Ik heb ook het andere forum bekeken en mijn conclusie. Geef mij maar het huidig forum.

 • Kristof

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 20:04

  Heel veel succes gewenst en bedankt voor de mooie duikjaren!

 • wendy

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 20:43

  mijn beste wensen voor 2020

  dank ook voor de vele jaren dit forum open, correct te begeleiden

  ik hield/hou van de sobere stijl, zonder poespas, zonder reclame, zonder blingbling
  dit was TOP

  ben benieuwd naar ‘de opvolger’

 • floere

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 21:31

  Allereerst aan alle duikers een veilig 2020 gewenst!
  Ik ben eens gaan neuzen op 24 diver, ziet er een waardige opvolger uit, gaat dan ook succes hebben volgens mij. Floere.

 • DanielVD

  Deelnemer
  3 januari 2020 om 22:43

  kan je met dezelfde inloggegevens daar inloggen of is het opnieuw registreren?

 • Kieftenbeld

  Beheerder
  4 januari 2020 om 10:05

  Goedemorgen forumleden,

  Wat leuk om jullie reacties te lezen. Ik ben de opvolger van Frederik en mijn naam is Remco Kieftenbeld. Ik ben net zoals jullie een verwent sportduiker en ik ga met veel plezier de taken van Frederik overnemen. Ik zal het forum open, eerlijk en vol passie begeleiden waarbij iedereen zijn mening mag geven maar altijd met respect voor de andere.

  Als jullie vragen hebben aan mij dan ben ik bereikbaar via e-mail remco.kieftenbeld@24diver.com of wij kunnen vrienden worden op 24Diver.com. Bekijk mijn profiel via deze link https://www.24diver.com/leden/kieftenbeld/

  Ik wil graag een paar vragen beantwoorden.

  @DanielVD, Wij gaan in de aankomende weken de data overzetten. Het gaat hier om de berichten en reacties. Ook worden de gebruikersgegevens overgezet. Wij willen proberen om zowel de gebruikersnaam als wachtwoord over te zetten. Het kan zijn dat het niet lukt om uw wachtwoord over te zetten. Als dat zo is, moet u bij de eerste keer inloggen op wachtwoord vergeten klikken. Dan ontvangt u een nieuw wachtwoord.

  @Floere, Dank voor uw compliment er is hard gewerkt om een mooie nieuwe opvolger te maken. Wat weer toekomstbestendig is voor de aankomende jaren.

  @Wendy, De nieuwe website is inderdaad uitgebreider dan het huidige forum. Als u nu naar wwww.duikforum.be gaat komt u direct op dit forum uit. Dat zal na het overzetten ook zo zijn. Als u dan naar http://www.duikforum.be gaat komt u direct op het nieuwe forum uit. De opzet heb ik zoveel mogelijk gelijk proberen te houden. Eerst alle recente berichten met daaronder alle forum categorieën. Het forum zal reclame vrij blijven. Ik kan niet beloven of de gehele website reclame vrij blijft. Maar reclame op de website heeft niet mijn voorkeur. Om inkomsten te genereren denk ik eerder aan een duikshop op de website.

  Mochten er nog andere vragen zijn dan hoor ik dat graag.

  Groet,

  Remco Kieftenbeld

  Duikforum

 • Trico Traco

  Deelnemer
  4 januari 2020 om 16:16

  Ik denk niet dat men alle gegevens van de mensen hier op het forum zomaar mag overnemen naar een nieuw forum.
  Ik ben wat betreft mijn gegevens daar tegen.

 • Kieftenbeld

  Beheerder
  4 januari 2020 om 19:51

  @Trico Traco
  Frederik en ik zullen overleggen om iedereen die lid is van dit forum een e-mail te sturen. In deze e-mail kunnen de leden aangeven of ze bezwaar hebben dat hun gegevens worden overgezet naar de nieuwe website. Als leden bezwaar hebben kunnen ze ook een e-mail sturen naar Frederik of naar mij. Wij zullen dan de gegevens niet overzetten van die leden. Mocht een lid dan toch gebruik willen maken van het nieuwe forum dan dient deze persoon zich aan te melden op de nieuwe website.
  Wij zullen in elk geval uw gegevens niet overzetten.

 • Peter

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 10:30

  Beste 24Diver/Remco,

  ik wens je succes maar hoop dat jouw nieuwe medium beter wordt dan je spelling. Veelvuldige dt-en andere fouten zijn en blijven immers ergerlijk (alleen al in je postings hier tel ik er snel een tiental).

  Ik zat hier niet op te wachten 1) vanwege aanhanger van KISS (keep it simple and stupid) en 2) never change a winning team.

  Ik kan me ook helemaal niet vinden in deze nieuwe setup (zoals die er nu uitziet) maar tja…commercie neemt overal over (ook al zeg je hier van niet, de werkelijkheid toont iets anders).

  Overigens kan ik niet aanloggen met mijn gegevens op dit nieuwe ding en dat konden meer dan 100 anderen eerder blijkbaar al wel.

  Merci Frederik en jammer, een monument gaat verdwijnen.

 • netdata

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 11:19

  Ik ben ook bereid het huidige forum over te nemen as is.

  Ook hier ben ik geen aanhanger van een bloated forum.
  Forums zijn al een uitstervend platform dankzij Facebook.

  Dit forum is nog zeer actief en ik ben er zeker van dat dit gaat sterven…

 • Peter

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 11:54

  Quote


  netdata schreef:
  Ik ben ook bereid het huidige forum over te nemen as is.

  Ook hier ben ik geen aanhanger van een bloated forum.
  Forums zijn al een uitstervend platform dankzij Facebook.

  Dit forum is nog zeer actief en ik ben er zeker van dat dit gaat sterven…

  100% mee eens en eveneens bereid mee te werken aan het forum zoals het is (mét ervaring).

  Maar ik vrees dat de deal “op zijn hollands” achter de schermen allang beklonken is. Er zijn daar blijkbaar al +100 genodigden die al veel langer op de hoogte zijn en wél al konden inloggen én er is ook de nodige reclame, dus…inkomsten…niets voor goedbedoelende oudgedienden en vrijwilligers zoals wij dus…
  En tenslotte : het zegt iets over het respect voor de gebruikers van dit forum dat wij lang na die +100 anderen “eerstbedienden” op de hoogte zijn.

  In ieder geval : voer voor de eerste (volledig anonieme) poll van het jaar 🙂 : https://nl.surveymonkey.com/r/GCZM2KK

 • rollin

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 12:00

  Ik bewonder je enthousiasme om er iets moois van te maken. Mijn respect daarvoor.

  Mij maakt het op zich niet veel uit. Ik ga wellicht toch enkel het forum bekijken, net zoals ik doe op Scubaboard en Wetpixel. Alle artikelen en eventuele reclame negeer ik grotendeels. Dat laatste vind ik overigens zeer storend. Verder bestaan er al veel logplatforms, er is Duikersgids, etc. Volgens mij ben je 15 jaar te laat met het voorgestelde platform.

  Ik heb trouwens ook zelf heel lang een natuurfotografieforum gehad, met 2500 gebruikers en ongeveer 10000 berichten per jaar. Het was een echte community, we hadden een jaarlijkse barbecue, we deden activiteiten,… Op korte tijd is dat helemaal ineengestort, ondermeer door social media. We hebben op het einde nog een inspanning gedaan een nieuw mooi platform te maken met extra’s, zoals dat van jou nu, maar dat had geen enkel effect. Niemand zat er op te wachten. Ook geen probleem overigens, ik was blij dat ik van de kost en het modereren af was. 😉

  De taalfouten dan, daarover zwijg ik meestal zedig omdat ik heb geleerd dat het niet wordt geapprecieerd. Bij jou zijn ze nu wel heel erg talrijk aanwezig, zelfs in die mate dat ik vermoed dat Nederlands niet je eerste taal is.
  Ik begrijp dat opmerkingen hierover op het forum zelf interessante en leuke discussies in de weg kunnen staan (op mijn forum deden we dat wel, met soms hilarische discussies), maar op de basisteksten en artikels mogen ze wat mij betreft niet voorkomen. Ik hoop dat je ervoor open staat dat er in privéberichten wordt naar verwezen. Iedereen maakt taalfouten, maar het getuigt van respect naar de lezer van ze proberen te vermijden.

  Nog een tip, bijna alle fora plooien hoe langer hoe meer terug op een samennemen van topics, zodat er per topic tenminste nog wat gebeurt. Veel mensen kijken overigens enkel naar de “recente posts”. Voorzie dus zeker een overkoepelende topic. Ik vermoed dat je te veel hebt ingedeeld.

 • Wex

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 16:15

  Allemaal een duik veilig 2020.

  Voor mij hoeft er geen verandering in dit sober en simpel forum.
  Verandering en vernieuwing is niet altijd beter.

  Wex

 • Trico Traco

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 16:45

  Over die 100 leden denk ik niet dat je er veel zal vinden van ons forum. Het zijn meestal ollanders.

 • Webmaster

  Deelnemer
  5 januari 2020 om 21:40

  Lieve vrienden,

  bedankt voor jullie feedback.
  De grootste bezorgdheid die ik lees is dat een doodsimpel forum als dit zal verdwijnen en vervangen zal worden door iets nieuws met veel nutteloze toeters en bellen.
  Dit is echter niet het geval. Het nieuwe duikforum http://www.24diver.com/duikforum is qua functionaliteit krak hetzelfde, alleen wat opgeblonken en in een verfrissend jasje gestopt.
  Momenteel kan je er nog niet op aanmelden omdat er nog geen zaken gemigreerd zijn. Over een paar weken zal dit in orde zijn.

  Wij beseffen dat verandering altijd moeilijk ligt, maar we hopen dat jullie dit nieuwe initiatief een eerlijke kans zullen geven.

 • Wex

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 07:40

  Gelieve mijn gegevens, berichten, commentaren, post’s en off topics niet mee over te zetten naar http://www.24diver.com/duikforum

  Alvast bedankt,

  Wex

 • Tribalke

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 08:35

  Het valt wel op dat veel duikers heel conservatief denken. Vernieuwing een kans geven is voor velen lastig. Ze breken liever ideeën af om toch maar vast te houden aan datgene wat ze reeds kennen.
  Dit valt nu op voor de nieuwe website maar ik denk als we allemaal eens goed nadenken dat dit ook veel te vaak in de duiksport zelf voorkomt. Hoeveel oudere instructeurs lopen er niet rond die denken dat de enige manier om iets correct te doen de manier is waarop zij het 20 jaar geleden geleerd hebben?

  Naar mijn mening, geef alles een kans voor dat je met een besluit komt.

 • rudive

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 09:20

  Quote


  Tribalke schreef:
  Het valt wel op dat veel duikers heel conservatief denken. Vernieuwing een kans geven is voor velen lastig. Ze breken liever ideeën af om toch maar vast te houden aan datgene wat ze reeds kennen.
  Dit valt nu op voor de nieuwe website maar ik denk als we allemaal eens goed nadenken dat dit ook veel te vaak in de duiksport zelf voorkomt. Hoeveel oudere instructeurs lopen er niet rond die denken dat de enige manier om iets correct te doen de manier is waarop zij het 20 jaar geleden geleerd hebben?

  Naar mijn mening, geef alles een kans voor dat je met een besluit komt.

  heel juist tribalke, ik heb enkel hier het gevoel dat sommigen zich van hun machtspositie ten voordele van een bepaalde federatie kwijtraken.

 • wendy

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 09:30

  Ik wil best nieuw forum een kans geven… en zoals ik al aangaf, zonder blingbling
  ik heb afkeer van reclame en wil absoluut niet dat mijn mail adres gebruikt gaat worden voor spammail..
  Mijn vraag is dan ook, stel dat ik toegeef aan de mail die eraan zit te komen om bevestiging van overdragen van gegevens, stel dat ik daar in eerste instantie mee instem, en stel dat ik nadien vaststel dat het nieuwe forum mijn ding niet is… hoe worden mijn gegevens, alsook mijn posts alsnog verwijderd?

 • Webmaster

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 10:23

  Wendy, het nieuwe forum beschikt over de mogelijkheid om uit te schrijven waarbij al je gegevens en posts verwijderd worden.

 • netdata

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 10:27

  Quote


  Tribalke schreef:
  Het valt wel op dat veel duikers heel conservatief denken. Vernieuwing een kans geven is voor velen lastig.

  Ik en mijn omgeving zien mij niet als conservatief, zeker niet als het gaat over alles wat online betreft.

  Echter is spreek enkel uit ervaring, doe iets waar het gros van de mensen van je forum niet achter staan, en het sterft, voorbeelden genoeg…

 • WimBollein

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 11:11

  Eerlijk gezegd sta ik ook wat te kijken van de reacties. Dit forum leeft nog (waar vele al ter ziele zijn gegaan), ja, maar een update kan op zich toch geen kwaad? Een betere inkadering van foto en video kan alleen maar positief zijn. Als dat dan in een groter geheel vervat zit, wat is het probleem? Kijk daar dan gewoon niet naar. Ga dan steeds rechtstreeks naar 24diver.com/duikforum en je hebt geen probleem met de bijkomende franjes er rond.

  En neen, tot spijt van wie het benijdt, maar het migreren naar een nieuw jasje zal het forum echt niet doen doodbloeden. Het niet onderhouden van een forum of het uitblijven van reacties er op, dat zijn de twee zaken die het doen doodbloeden. En als ik het goed begrijp tussen de lijnen hierboven, zal zonder migratie het eerste alvast een quasi zekerheid zijn. En voor dat tweede zijn we allemaal verantwoordelijk.

  Indien men rekening houdt met de inhoudelijke opmerkingen hierboven (reclame, indeling van de thema’s, …), dan wil ik dat wel een faire kans geven!

 • Trico Traco

  Deelnemer
  6 januari 2020 om 11:35

  Tiens. Hier wordt soms verwezen naar toeters en bellen. Op dit forum kan je toch ook filmjes en fotos plaatsen.

Page 1 of 3

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader