Duikforum Duikforum Reizen Molukken indonesie.

 • Creator
  Discussie
 • #379447

  Jengelen
  Deelnemer

  Beste, heeft er iemand ervaring met duiken op de Molukken, vooral dan regio Ambon en de Banda eilanden?
  Verder hoor ik ook graag of er iemand leuke dingen weet zijn die we zeker moeten gaan bezoeken. Wij zijn van plan om er in Mei 2020 een 3 tal weken rond gaan te trekken. Alle verdere info is natuurlijk ook welkom.

 • Molukken indonesie.

  frank70 reageerde 3 jaar, 2 maanden geleden 2 Leden · 1 Reactie
 • frank70

  Deelnemer
  5 augustus 2019 om 21:29

  Hoi , leuk dat je naar Ambon gaat heb daar de afgelopen jaren twee keer in de baai gedoken.
  Een keer met Ambon blue rose duikers en een maal een combinatie van ABR en Dive into Ambon.
  ABR heb ik op Tripadvisor een kort reviewtje opgezet , komt neer op redelijke duikshop , erg afhankelijk van de gids , ABR is geen resort , de kamers zijn erg primitief , niet echt ontbijt wel wat warangs in de buurt. Heb daar als hotelletje Grecia Guesthouse gebruikt , ook erg rustiek maar wel oke .Op deze manier kun je echt wel goedkoop een mooie vakantie hebben Dive into Ambon is een stuk luxer , een echt resort maar je betaald daar wel naar , zo uit het hoofd meer dan het dubbele , je hebt daar ook nog eens een transfer bij als je in de baai duikt en dan kun je maar 3 duiken op een dag maken een nachtduik schiet er meestal in. Bij BRD dook ik meestal twee keer in de ochtend en dan gegarandeerd een nachtduik.
  Overigens ik denk dat de volgende keer dat ik daar naartoe ga ik eens met Bluemotion Ambon te duiken , dat is volgens mij niet al te lang geleden overgenomen door een andere eigenaar en ik hoor daar goede dingen over.
  Overigens bij beide shops duikt men het meeste de kant van Laha ,en bijna alle duiken zijn muckdives , er wordt meestal een kleine vergoeding gevraagd als er weinig duikers zijn om naar de overkant te gaan. Als ze dat dan doen wordt er bij BRD een grotere boot ingezet , en als er meerdere gasten zijn gaat dat zonder vragen.
  Overigens werd er behoorlijk goed op onze wensen ingesprongen , extra gids geregeld etc .
  Was van zin om vorig jaar naar Banda te gaan maar doordat er een Psychadelic Frogfish in de baai gezien was mijn trip omgegooid , en dat kreng dus ook niet gezien !!
  Kan daar dus niet veel van zeggen behalve dat eind mei misschien wel eens kritisch kan zijn ivm de fast ferry die naar Banda vaart , rond die tijd wil men daar wel eens mee stoppen omdat de zee te woelig wordt en dan wordt het een pain in the A om thuis te komen. Zie info Bluemotion Banda.
  Veel plezier
  Frank

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader