Duikforum Duikforum Zicht & Temperatuur Wrak de boer

 • Creator
  Discussie
 • #379348

  Jeroenvv
  Participant

  Vanavond gedoken daar. Geweldige duik met zeer goed zicht op het wrak (6 meter schat ik). Blijft een van mijn favoriete duikstekken.

 • Wrak de boer

  wendy reageerde 2 jaar, 4 maanden geleden 6 Leden · 11 Reacties
 • UFo

  Deelnemer
  30 juli 2019 om 09:26

  Ik zondagochtend om 6 uur kopje onder daar. Ik had waarschijnlijk de ganse Oosterschelde voor mij alleen. Op het wrak heb ik 3 palingen gezien maar bijna geen NZ krab en geen enkele deftige kreeft. Ook de vorskwabben waren verdwenen.

 • droge

  Deelnemer
  30 juli 2019 om 14:13

  owla
  op zondag zaten we tss 00hr en 1hr40 ook kopje onder ergens in OS 😉

 • SVp

  Deelnemer
  31 juli 2019 om 19:40

  Quote


  UFo schreef:
  geen NZ krab en geen enkele deftige kreeft.

  Alle déftige kreeften slapen om 6u ‘s morgens !

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  2 augustus 2019 om 10:25

  Inderdaad minder noordzeekrabben dan eerder dit jaar, maar toch wel enkelen. Een prachtige meun, twee vorskwabben, een paling, helaas geen naaktslakken, een sepiola (maar dat was niet op ’t wrak), zeedahlia. Eigenlijk alles bij elkaar niet eens zo heel veel, maar door het mega zicht was het toch weer geweldig. Gisteren daarom terug naar die lokatie, en het zicht was nu nog maar een meter of drie. Duidelijk een mindere duik dan maandag, maar het wrak blijft leuk. Tweede duik, Sint Annaland, 5 meter zicht, veel plooislakken in het sponzen landschap en wat zeedonderpadden. Derde duik Vuilnisbelt (het was twee uur voor de kentering hoog en dus te vroeg voor Gorishoek punt), en daar een explosie van slakken gaande. Nog nooit zoveel ei-afzetting gezien wat resulteerde in veel plooislakken en harlekijnen

 • dennisv

  Deelnemer
  2 augustus 2019 om 17:43

  is het wrak te doen bij springtij?

 • UFo

  Deelnemer
  2 augustus 2019 om 18:00

  Ik heb het al gedaan bij springtij en dat viel goed mee. Je kan best de aanlooproute kort houden dan. Dus als je te water gaat aan de strekdam, schuin gaan (ZO) tot je diep genoeg bent om te beginnen duiken. Eigenlijk hou je die aanlooproute best altijd zo kort mogelijk. Dat geeft je meer tijd op het wrak.

  Ik heb ook ooit al eens met het mes in de grond richting het wrak moeten gaan en dat was toen tussen spring en dood in.

 • dennisv

  Deelnemer
  4 augustus 2019 om 21:06

  thanks

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  26 augustus 2019 om 11:08

  De aanlooproute kort houden heeft een risico: je kunt het wrak missen dan! Is me dus wel eens gebeurd. Ik kies meestal voor de ‘veilige’ optie. Uitzwemmen naar het zuiden, en bij 22,5 meter linksaf (oostelijk) gaan.

  Ik ga er verder meestal een kwartier voor de kentering in. Bij een half uur is het soms wat zwoegen om er te geraken. Wat ik ook eens gedaan heb (omdat we veel te vroeg waren) is een strekdam verder te water gaan, en dan met de stroom mee naar het wrak. Dat is een stuk verder, maar als het flink stroomt ben je er ook vrij rap. Alleen aan te bevelen wanneer je de duikstek goed kent.

 • UFo

  Deelnemer
  17 september 2019 om 13:27

  Zaterdag nacht een prachtige duik gedaan: Sepiola, baby pijlinktvis, zeker 7 Sepiatjes, overal Zeedonderpadden.

  Het was volle maan en het tij stond ultra laag: er was geen strekdam meer maar een strekvlakte. De houten staak die normaal in het water staat, stond droog. Je kon van strekdam naar strekdam wandelen zonder water te raken. Zelfs het anker van de fuiken stak half boven water uit. Ik verwachtte redelijk wat stroming door dit lage tij maar het was heel rustig. Twaalf uur later stond het water zeker een meter hoger en was de stroming dubbel zo sterk.

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  17 mei 2020 om 10:08

  Gisteren gedoken daar met mijn zoon. Op weg naar het wrak kwamen we een grote rog tegen! We denken een pijlstaartrog. Heel bijzonder.

  • wendy

   Deelnemer
   17 mei 2020 om 20:22

   een paar jaar geleden ook eentje gezien op de plaat – t recht stuk

   inderdaad heel bijzonder

   buddy en ik samen even de ogen uitwrijven… ja hoor, tis een pijlstaartrog

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader