Duikforum Duikforum Reizen help, our house is on fire…

 • help, our house is on fire…

   Webmaster updated 1 year, 11 months ago 22 Members · 68 Posts
 • wendy

  Member
  16 april 2019 at 17:24

  wat als we nu eens allemaal thuisblijven…

 • Baksteen

  Member
  16 april 2019 at 17:38

  Of met de fiets gaan duiken ? 🙂

  Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat we het hier niet zo slecht doen. Ik wil niet beweren dat we niks extra kunnen doen maar momenteel zijn we aan het wieden in de moestuin terwijl de rest van de straat actief distels, paardebloemen en wilde grassen cultiveert. En nog konijnen los laat ook.

  Ooit in Africa of China geweest ? Of es naar de uitstootstatistieken van de USA gekeken en dat dan gerelateerd aan hun bevolkingsaantal ?

 • wendy

  Member
  17 april 2019 at 08:05

  Our house is on fire..

  En we zijn overtuigd dat we met een plastieken speelgoedgieter wel kunnen blussen …

 • UFo

  Member
  17 april 2019 at 10:25

  Betalen voor iets dat je altijd gratis hebt gekregen, is blijkbaar heel moeilijk. Ook als is dat het prachtigste geschenk ooit. Triestig.

  De jeugd van tegenwoordig zit later met de gebakken peren en dan zullen de ouderen niet moeten afkomen met “Wir haben es nicht gewust”.

 • Dedjutoch

  Member
  17 april 2019 at 17:36

  En… onze Belgische politici gaan met ons kleine landje dat wereldgrote probleem oplossen met allerhande belastingen en taksen te heffen. Om dan dat binnengehaalde geld over de balk te smijten, en er zeker niets voor het milieu mee te doen. En wij knikken allemaal JA! Wij gaan de wereld redden door meer te betalen!
  Zijn we allemaal niet wat (te!) naïef?
  Versta me niet verkeerd: Er zal wat moeten gebeuren, maar dan zullen alle landen, en ook die van Afrika, Amerika en Azië de handen in mekaar moeten slaan en effectieve (lees: echte) oplossingen moeten uitwerken. Belastingen heffen kan nooit een effectieve oplossing vormen! Want daar verbetert het milieu niet door!

 • UFo

  Member
  18 april 2019 at 09:24

  Vinger aan de pols Dedju: Het mag niets kosten en waarom moeten wij iets doen als de andere niets doen. Dus laten we nog maar wat naar elkaar kijken en afwachten tot het te laat is want anders zijn we naïef. 🙂

  Met belastingen kan je het gedrag sturen. Want wij luisteren nu eenmaal meer naar onze portefeuille dan naar ons geweten. Een mooi voorbeeld is het file probleem. Door het rijden tijdens de spitsuren fors duurder te maken, zal je de mensen naar andere vormen van vervoer laten zoeken: carpoolen, fiets, motor, openbaarvervoer. Als de heffingen dan gebruikt worden om de motor, openbaarvervoer, binnenscheepvaart, … te stimuleren, zijn we al een eind op weg.
  Maar Ben Weyts is vooral bezig met herverkozen te worden i.p.v. daadwerkelijk iets aan het probleem te doen. Door meer weg infrastructuur krijgen we eerst meer files (wegenwerken) gevolgd door een korte periode waarin het beter gaat en vervolgens slibt ook deze weg weer dicht…

 • Baksteen

  Member
  18 april 2019 at 10:11

  Das een mooie theorie maar je draait de zaken gewoon om. De redenering is niet eerlijk.

  Eerst moet er een alternatief zijn en dan kan je de mensen financieel motiveren om die te gebruiken. Maar er zijn bijna geen deftige alternatieven.
  Er stond overlaatst in de gazet dat met het openbaar vervoer je 70% langer onderweg bent dan met de auto. ONDANKS de monsterfiles. Dat zegt toch wel iets allee.
  En das dan denk ik dat dat enkel is voor de directe verbindingen, als je moet overstappen tussen bus , tram , trein is het absoluut nog veel erger. En voor alles dat ‘industrie’ is geraak je gewoonweg niet ter plaatse. Onmogelijk. Dan is het discours over het file probleem dus fundamenteel oneerlijk. De overheid is verantwoordelijk voor ruimteljke ordening, voor openbaar vervoer, voor infrastructuur. Kom mij nu niet zeggen dat het ‘ons’ schuld is dat er geen opties zijn he. Het is de falende overheid en ze mag eindelijk es haar verantwoordelijkheid nemen in plaats van de zwarte piet altijd bij de mensen te leggen.
  De mensen gaan altijd kiezen voor hun gemak en comfort. Zorg dus dat ze comfortable en snel geraken waar ze zijn met de middelen die je wil die ze gebruiken. Dat is fair. Niet door de werkende oplossingen onbetaalbaar te maken zodat ze wel moeten gebruik maken van de zeer krakemikkige alternatieven.

 • wendy

  Member
  18 april 2019 at 10:24

  Our house is on fire…

  Politiek taxen belastingen overheid files portemonnee geld
  Het betekent niets nul nadda

  Wat als we binnen 10 jaar vechten om drinkbaar water?
  Stel dat het niet zo n vaart loopt? Oef
  Echt oef
  Op mijn blote knieën ga ik door het stof opdat mijn kleinkind en de kleinkinderen van mijn partner en de kleinkinderen van heel deze planeet … niet moeten vechten om een glas water.

  Naïef? Kan zijn
  Ik hoop van harte dat ik binnen 10 jaar dit terug lees en krom van het lachen sta… ik hoop het van harte

 • UFo

  Member
  18 april 2019 at 11:21

  Met het openbaarvervoer alleen ga je er niet komen hoor. Vele plaatsen zijn inderdaad onmogelijk. Er zal dus ook altijd met de auto blijven gereden worden. Niemand heeft het over het afschaffen hiervan. Je moet de discussie niet verengen naar auto vs openbaar vervoer. Die redenering is ook niet eerlijk. Ik zei ook nog moto, fiets, carpoolen, telewerken ….
  Er zijn dus wel opties maar de eerste stap om de luxe van een eigen auto op te geven is meestal groot.
  De overheid is verantwoordelijk voor infrastructuur maar me dunkt dat er al genoeg wegen zijn. Niet? Het probleem is dat iedereen alles wilt en ook liefst nu meteen. België wordt er niet groter op maar er komen wel altijd maar Belgen bij en die willen ook allemaal met de auto. Op een gegeven ogenblik is trop te veel.

  Ik heb 4 jaar winter en zomer met de motor naar het werk gereden van Sint-Amands naar Leuven. Dat was toen bijna een half uur sneller per traject. Bovendien was het ook nog financieel voordelig daar ik al mijn onkosten hiervoor kon inbrengen (banden, onderhoud, benzine, pak, helm, moto, …). Nadeel was dat ik het af en toe koud of nat had. Ik had altijd een set droge kousen en schoenen op het werk liggen.

  Naar mijn huidig werk ga ik met de trein. Af en toe kanker ik geweldig op de vertragingen of afschaffingen maar het merendeel van de tijd zit ik rustig een boek te lezen of was ik duiktheorie aan het studeren. Tijdens de zomervakantie zou ik 15 min sneller met de auto zijn. Mijn treinabonnement wordt echter door de werkgever betaald dus waarom zou ik betalen voor die 2 keer 15 min?

 • Cthulhu

  Member
  18 april 2019 at 12:11

  Laat ons ook niet vergeten dat het de mensen zijn die de overheid naar verkavelingen op “den buiten” vroegen en graag aan lintbebouwing deden/doen… en onze politici (die graag herverkozen worden) voldeden aan de vraag.

  Wendy, spijtig genoeg zal het geen 10 jaar meer duren voor ze in bepaalde delen van de wereld om water gaan vechten… de prelude is al begonnen.

 • dennisv

  Member
  18 april 2019 at 15:47

  tegenwoordig rij ik ettelijke kilometers meer per jaar omdat de politiekers goed moeten staan bij het klimaat-imago en de fietser overal voorrang moet krijgen.
  men staart zich blind op mensen die zonder auto kunnen en deze die hun auto nodig hebben om hun brood te verdienen worden gestraft. In mijn eigen gemeente zijn talrijke voorbeelden van hoe nutteloze omwegen ten voordele van de fietser bergen geld kosten aan de werkende mens en een ongelooflijk zware impact hebben op het milieu. Waar ik vroeger gewoon 10 meter kon rijden om in een andere straat te geraken, moet ik nu een kilometer omrijden. langs een andere weg op hetzelfde eindpunt geraken is geen optie, want de andere weg is éénrichting geworden.

  Wil men echt alle auto’s weg en de macht en het monopolie in handen steken van enkele vakbonden die de mensen kunnen gijzelen bij elke mogelijke staking? Wil je echt vertrouwen op het openbaar vervoer als zelfstandige, wetende dat een stakingsdag je veel geld kost en je geen vervangingsinkomen krijgt omdat iemand anders in een slecht bui is? NEEN! die macht krijg je niet. Begin met te kijken wie ALLEMAAL vervuild en kijk dan eens wie wat moet betalen. Industrie moet er zijn, maar ze vervuilen meer dan de dieselwagen. Wist je trouwens dat de elektrische wagen van vandaag meer vervuilend is dan eender welke traditionele auto? of dacht je dat je elektriciteit allemaal uit een windmolen komt? Dat batterijen aan een boom groeien en biologisch afbreekbaar zijn?

 • Trico Traco

  Member
  18 april 2019 at 17:27

  We kennen toch allemaal een beetje theorie dus:

  Als ik naar school ging waren er 2,5 miljard bewoners op onze planeet en nu zijn er dat als ik me neiet vergis 7 miljard.In 2050 zullen het er bijna 9 miljard zijn. Die ademen allemaal CO2 uit en begin maar te cijferen. Maar hoe meer mensen, hoe meer dieren om op te eten en die ademen ook uit en in hun uitwerpselen zit methaan.Maar al die mensen of toch zeer veel hebben ook graag een auto, Tablet, TV, kortom alles wat je zo kan denken.
  Is er nu een serieuse ziel die denkt dat het klimaat en de luchtkwaliteit nog kan verbeterd en terug gedraaid worden ? Ik in ieder geval NIET.
  Door deze vermeerdering zien we nu al vluchtelingsstromen omdat de mensen geen eten of water hebben. Deze volksverhuizingen zijn pas het begin.

 • floere

  Member
  18 april 2019 at 17:51

  Dan moet je als werknemer in een 3 ploegen patroon en weekend en feestdagen werk maar eens op je werk geraken met het openbaar vervoer!
  Grt.

 • Dedjutoch

  Member
  18 april 2019 at 18:34

  Quote


  UFo schreef:
  Vinger aan de pols Dedju: Het mag niets kosten en waarom moeten wij iets doen als de andere niets doen. Dus laten we nog maar wat naar elkaar kijken en afwachten tot het te laat is want anders zijn we naïef. 🙂

  Hoeveel milieutaksen en herbebossingsgeld wordt er in dit land reeds binnengehaald? Geld wat aan andere dingen (betalen van ons politiek systeem?) verprutst wordt.
  Het land dient bestuurt te worden zoals een goede huisvader zijn gezin dient te besturen. Maar voor België lijkt dit meer op een alcoholverslaafde vader die al zijn geld opzuipt en zijn gezin in armoede laat leven!

  Er wordt in ons landje voor “vanalles en nogwat” geld binnengehaald! Geld wat praktisch nooit terecht komt bij het doel waarvoor het geïnd wordt! Spijtig, maar het is zo!

 • SVp

  Member
  18 april 2019 at 23:13

  hln.duiken.be 🙂

 • wendy

  Member
  19 april 2019 at 07:54

  Our house is on fire…

  En zo goed als alles wat ik lees gaat over ik ik ik …

  Our house is on fire…

  Straks
  Geen vis in de zure oceaan
  Geen koraal

  Duik se

 • KoenVw

  Member
  19 april 2019 at 08:28

  Ok, dat ze dan beginnen met een wet te maken, slechts 1 kind per gezin, zoals in China om de overbevolking tegen te gaan.

  Akkoord Wendy?

  Maar how, als ge dat durft zeggen bekijken ze u plots raar aan de discussietafel.

  En het wil dan wel lukken dat de groene gezinnen vaak 3 en meer kinderen hebben… straf.

 • Trico Traco

  Member
  19 april 2019 at 09:12

  Quote


  KoenVw schreef:
  Ok, dat ze dan beginnen met een wet te maken, slechts 1 kind per gezin, zoals in China om de overbevolking tegen te gaan.

  Akkoord Wendy?

  Maar how, als ge dat durft zeggen bekijken ze u plots raar aan de discussietafel.

  En het wil dan wel lukken dat de groene gezinnen vaak 3 en meer kinderen hebben… straf.

  Dat in China is al een tijdje terug afgeschaft en nu mogen ze terug 2 kinderen hebben. Ze overwegen zelfs terug 3 kinderen toe te laten.

 • KoenVw

  Member
  19 april 2019 at 10:32

  Laat ons dan allen op straat komen tegen het hebben van meer dan 1 kind per gezin! 😉

  Kindergeld schaffen we af en als je meer dan 1 kind hebt betaal je 35 euro per dag per kind dat je er mee in de binnenstad komt. Je kan ook een jaarpas kopen hé, 350 euro.

  En China, die bannen we, daar kopen we geen duikgerief meer, ze zijn vervuilend en gaan een maatregel afschaffen die de CO2 productie in de hand gaat werken.

  Foei China!

  Haja, naar Bali gaan duiken met nieuwjaar, 20 uur onderweg met 3 vliegers, Februari Egypte gedaan, Oktober naar Egypte en met nieuwjaar naar Thailand, Similan 14u vliegen. Whoooohoeeeeee

  En elk weekend rij ik met mijn oude diesel naar Nederland om te gaan duiken… Maar dat moeten ze dan maar in Nederland oplossen.

 • robbyrey

  Member
  19 april 2019 at 10:34

  Quote


  wendy schreef:
  Our house is on fire…

  En zo goed als alles wat ik lees gaat over ik ik ik …

  Our house is on fire…

  Straks
  Geen vis in de zure oceaan
  Geen koraal

  Duik se

  Awel Wendy,
  Alle nadeel heb z’n voordeel, zoals ooit een verstandige Hollander zei :
  Opwarming van de aarde = stijging waterspiegel, = méér water om in te plonzen…
  Duik se…

  Grtz
  Robby

 • Peter

  Member
  19 april 2019 at 23:30

 • Baksteen

  Member
  20 april 2019 at 01:44

  Quote


  wendy schreef:
  Our house is on fire…

  En zo goed als alles wat ik lees gaat over ik ik ik …

  Our house is on fire…

  Straks
  Geen vis in de zure oceaan
  Geen koraal

  Duik se

  Wel, met al die constructieve ideeen die je hier ondertussen achtergelaten hebt gaan we zeker een paar stappen verder geraken :-).

  Tzal in elk geval niet opgelost geraken door alles extra te belasten en geen alternatieven te bieden. Het is al heel lang geweten dat je veel meer resultaat boekt met positieve versterking dan met straffen. Ik ben er zeker van dat de meeste mensen een inspanning willen doen. Maar het moet een beke redelijk blijven he.
  En zoals reeds gezegd, we zijn gewoon met veel te veel. Als dat onderwerp niet op tafel komt dan valt er gewoon niks op te lossen. Dan zal het probleem (wij) zichzelf wel oplossen. Ik ga er al een hele tijd van uit dat het daar wel zal op uitdraaien uiteindelijk.

 • Cthulhu

  Member
  20 april 2019 at 16:46

  Peak population wordt verwacht in 2050… daarna zou het weer minderen.

 • wendy

  Member
  24 april 2019 at 06:28

  Our house is on fire

  Greta thunberg speeches….te lezen in the Guardian

  Als duiker
  En natuurliefhebber zowel boven als onder het wateroppervlak…

  Zoals ik al schreef…politiek kan me gestolen worden
  Ik ben noch blauw noch oranje noch rood noch groen en al zeker niet geel

 • Wowo

  Member
  24 april 2019 at 12:05

  Blus het dan of bel de brandweer

 • Mike

  Member
  24 april 2019 at 17:06

  Quote


  wendy schreef:
  Our house is on fire

  Greta thunberg speeches….te lezen in the Guardian

  Als duiker
  En natuurliefhebber zowel boven als onder het wateroppervlak…

  Zoals ik al schreef…politiek kan me gestolen worden
  Ik ben noch blauw noch oranje noch rood noch groen en al zeker niet geel

  En hoe ga ja duiken? met de auto??

  Denk eraan…dankzij (vooral) de auto hebben we nu ook zo’n welvaart.
  Als iedereen rond zijn eigen kerktoren bleef werken zoals vroeger, zouden we nu ook nog allemaal boerenzoon of bakker zijn.
  Zolang we met z’n allen fijn op vakantie gaan met het vliegtuig en daguitstapjes blijven doen en duikjes in de Oosterschelde, zal er niet veel verbeteren met ons milieu.
  En al betalen we daar straks 500 eur per man per maand voor, het geld zal de lucht niet zuiveren !

 • wendy

  Member
  25 april 2019 at 07:49

  Gene paniek…

  nog een keer lichtjes tegen de schenen wrijven met een veertje van dons …
  pijn zal het niet doen

  P.s laatste post hier.

  https://vimeo.com/214288898?ref=fb-share&1&fbclid=IwAR1blXtUfXUn3RG2Ih8sD981QhVtXiAMz9l63fYUkPaqrL2SofpwnU9ED5Q

 • blub

  Member
  25 april 2019 at 09:43

  Bedankt Wendy,
  Hèèl veel respect voor je.

 • MontyB

  Member
  26 april 2019 at 13:56

  Klimaat gaat ons allemaal aan. Daar hebben we geen wetten voor nodig.

  Maar aan de klimaatbetogende jeugd: zorg dat als jullie de klas verlaten de computers en schermen uitgeschakeld worden. En doe het licht uit als de laatste het lokaal verlaat.

  En waarom maar 1 warme truiendag per jaar? Doe dat iedere dag, dat zal helpen!

  Moet ik verder gaan?

  Ze gaan betogen voor extra wetten, terwijl ze zelf de bestaande wetten (schoolplicht) nog niet naleven… Maar ze zijn toch op de tv geweest

 • UFo

  Member
  26 april 2019 at 14:11

  Dit is eigenlijk wat er fout gaat. Het is niet dat er niets gedaan wordt.
  Maar dat als er iets gedaan wordt, zij die iets doen verwijten naar hun hoofd geslingerd krijgen waardoor zij die iets wouden doen al snel denken “Laat maar zo dan”.

  Vorige zondag stopt er een auto aan Schelpenhoek. Er stapte een koppel uit met elk een vuilzak en een grijper. Zij hebben daar een klein half uurtje rond gewandeld en de graskanten proper gemaakt.
  Toen ze gedaan hadden, hebben we ze getrakteerd op een pintje. Zo kan het dus ook.
  Waarom altijd dat verzuurd en verkrampt gedoe?

 • Cthulhu

  Member
  26 april 2019 at 18:46

  In Belgie is er leerplicht ipv schoolplicht…

  En er zijnn idd genoeg individuen die zelf iets willen doen, maar helaas zijn er ook veel die dat niet willen + de industrie. Daarom zijn er dus wetten nodig.

 • KoenVw

  Member
  27 april 2019 at 08:47

  Door ons met van alles en nog wat te belasten gaat het niet beter gaan hoor…

  Wij als Europeaan doen toch al redelijk goed on best, gescheiden afwatering, zonnepanelen, windmolens, ophaling van PMD en soft plastics, bermen van snelwegen opruimen, isoleren van huizen, BEN woningen, enz… ( Kan nog wel even door gaan )

  En dan heb je dit in landen buiten Europa:

  Dit los je niet op met wat extra tax op vluchten of auto’s! Zoals ze een roker ook niet plots 50 euro gaan vragen voor een pakje sigaretten, ha nee, dan zouden er te veel stoppen. Daarom zachtjes prijs laten stijgen, dat de begroting zeker niet in gevaar komt. ( Denk maar aan prijs gepersonaliseerde nummerplaten die van 500 euro naar 1000 euro ging, plots 2000 euro en toen, ai er worden er veel minder besteld, dus terug naar 1000 euro voor onze begroting )

  Dat de spijbelende jeugd wat harder studeert en als ze afgestudeerd zijn echt naar praktische oplossingen gaan zoeken dat wereldwijd verandering brengt!

  Als je aan die jeugd vraagt of ze later tevreden zijn met 1 kindje ipv 3, dan bekijken ze je maar raar… en schudden ze zachtjes het hoofd van links naar rechts en omgekeerd.

  Dus kom aub niet lullen dat we niets doen hé…

  Ben de discussie wel wat beu aan het worden.

 • wendy

  Member
  27 april 2019 at 09:15

  Ik ben de discussie nog lang niet beu…
  nog lang niet

  De spijbelende jeugd heeft groot gelijk.
  En ja, waarom zouden ze studeren … de wetenschap heeft duizenden pagina`s met bewijzen dat we afstevenen op ramp… er wordt niet naar gekeken door de beleidsmakers, de schijtebroeken …want oh oh oh er is geen draagvlak

  En zo hier te lezen
  Er is inderdaad geen draagvlak

  We moesten ons schamen
  Zo de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen verkwanselen

  Toch nog tip voor wat plezant leesvoer : de onbewoonbare aarde van David Wallace-Wells.

  En ja
  Ik ben ook geen heilige.

 • rollin

  Member
  27 april 2019 at 10:27

  Quote


  KoenVw schreef:
  Dat de spijbelende jeugd wat harder studeert en als ze afgestudeerd zijn echt naar praktische oplossingen gaan zoeken dat wereldwijd verandering brengt!

  Ben de discussie wel wat beu aan het worden.

  Ik snap als je dat soort dwaze argumenten gebruikt, dat je het beu wordt. Ik schat je overigens hoger in dan dat.

  Kijk, ik volg dat klimaat’gedoe’ al sinds medio de jaren ’80, toen ik ging studeren in Gent. Nadien heb ik er 25 jaar les over gegeven. Enkel een aantal specialisten was toen mee bezig, je vond hier en daar literatuur over het onderwerp, maar nog niet zo breed. Het was toen al duidelijk dat er een grote verandering zat aan te komen en de temperatuurgrafieken waren al zeer duidelijk. Overigens weet met dit al bijna een eeuw én was de politiek aantoonbaar op de hoogte.
  Wetenschappers die er geen onderzoek naar deden konden het niet geloven en uitten hun twijfels. Nog later kon je enkel in de belangstelling komen door te ontkennen, want 99% was toch overtuigd. Zo hebben we 30 jaar tijd verspeeld en is het nu eigenlijk te laat.

  Stevenen we op een ramp af, zoals Wendy zegt? Iedereen vult dat begrip anders in, dus mij zal je die term niet horen gebruiken. Maar dat de wereld er wat anders zal uitzien binnen 50, 100 en 500 jaar, dat is duidelijk. Denken dat er door een niet spijbelende jongere over 25 jaar ineens een deus ex machina uit de hoed zal getoverd worden is naïef en vooral gevaarlijk. Maar anderzijds weten diezelfde mensen die 30 jaar geleden aan de alarmbel trokken nu intussen dat de machinerie op gang is getrokken en niet meer zomaar zal stoppen.

  Kortom, zoveel maakt het nu ook niet meer uit. En om je een idee te geven, in Nederland zijn ze nu volop aan het bekijken hoe ze met ondermeer de zeespiegelstijging gaan moeten omgaan. Het schip draaien is toch niet meer mogelijk. Er was maar één realistisch scenario. Dijken zoveel verhogen kan, maar dan moet je de rivieren erover pompen. Alle huizen op palen is te duur, alle steden laten vlotten ook. Terugplooien op de Veluwe en Limburg en wellicht Duitsland was het enige haalbare.

  Het feit dat de Hollanders dit als ernstig scenario overwegen zegt toch wel iets. Moet iedereen nu wakker liggen of zich schuldig voelen? Van mij niet. Is dit een ramp? Voor Nederland wel, voor Oostenrijk niet. Wij geraken ook wel wat oppervlakte kwijt.

  Ik heb geleefd als een kluizenaar de eerste 15-20 jaar dat ik dit wist. Maar als iedereen feestend op die situatie afstormt, doe ik intussen vrolijk mee. Net terug van El Hierro. Maar zonder een vinger te wijzen, het is wel mìjn generatie, niet die van mijn ouders en ook niet de jeugd die dit heeft veroorzaakt en het kon weten.

  Maar ik zie het intussen zo, we zijn een aangeklede primaat met een toekomsthorizon van enkele maanden en onze beleidsmensen zien hoogstens 4-6 jaar ver. We zijn wellicht niet eens in staat om op dergelijke termijnen na te denken en acties te ondernemen. Ik dacht dat jij jurist was Koen? Ons oordeelvermogen volstaat niet om het juiste te doen, we zijn ontoerekeningsvatbaar.

  Maar stop met kankeren op de jeugd, het siert je niet.

 • Baksteen

  Member
  27 april 2019 at 11:53

  Quote


  wendy schreef:
  Ik ben de discussie nog lang niet beu…
  nog lang niet

  De spijbelende jeugd heeft groot gelijk.
  En ja, waarom zouden ze studeren … de wetenschap heeft duizenden pagina`s met bewijzen dat we afstevenen op ramp… er wordt niet naar gekeken door de beleidsmakers, de schijtebroeken …want oh oh oh er is geen draagvlak

  En zo hier te lezen
  Er is inderdaad geen draagvlak

  We moesten ons schamen
  Zo de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen verkwanselen

  Toch nog tip voor wat plezant leesvoer : de onbewoonbare aarde van David Wallace-Wells.

  En ja
  Ik ben ook geen heilige.

  Je bent de discussie niet beu maar je voert ze niet. Ik lees enkel dat alles om zeep gaat en dat het ons schuld is. Dat is niet discussiëren.

  Wat wil je dat er gebeurt ?
  En wat is het echte grote probleem ? Ben je daar uit ? Fijn stof, de opwarming, chemische polutie , plastic , biologische vervuiling door genetisch gemanipuleerde gewassen , iets anders ? Je loopt hier wat te roepen en das ook alles.

 • wendy

  Member
  27 april 2019 at 12:06

  beste baksteen

  sorry voor alles

 • Trico Traco

  Member
  27 april 2019 at 15:43

  Ik schreef het reeds dat het een onomkeerbare zaak is zolang als de bevolking op deze planneet toeneemt.
  Wij kunnen ietsjes doen maar zijn maar een speldeprik op de wereldbol.
  En de politiek is volledig fout met premies te geven als je een zuivere wagen koopt want de oude zal wel in Polen verder rijden. Zo een premie zou alleen kunnen als het bewijs van voledige vernietiging van de wagen afgeleverd kan worden. En nu komen ze af met het verbod op plastieken bekertjes maar niet voor iedereen. Er zijn uitzonderingen. Wat voor een onzin. Kunnen die in niet karton gemaakt worden?
  Wat de jeugd en deze betogingen betreft.Ik ben er tegen omdat alles behalve milieu vriendelijk is (kijk maar wat ze aan vuil achterlaten of zijn ze te voet naat Brussel gekomen?). En daarboven is deze jonge dame nog nooit met een ernstig voorstel uit de bus gekomen alhoewel haar moeder wel akties heeft bij een politieke partij.

 • rollin

  Member
  27 april 2019 at 16:41

  Dus jij verwacht dat een meisje uit het middelbaar met een ernstig voorstel komt om dit probleem aan te pakken? Anders geen recht tot protest?

  Vreemd wereldbeeld heb jij. En ‘kartonnen bekertjes’ is jouw voorstel dan?

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 16:49

  Ze laten niets aan vuil achter, integendeel.

  Die jngedame heeft de juiste wetenschappers aangesproken en samen met de Vlaamse Bouwmeester een klimaat panel opgericht om voorstellen uit te werken over hoe we de schade kunnen beperken. Want daat er schade zal zijn is, zoals Rollin het l stelde, zeker.

  De eerste diepgravende studies over de gevolgen van de klimaatopwarming dateren al uit 1979 en werden, oh ironie, besteld door Shell. Toen duidelijk werd dat deze rapporten te veel meer info gaven om goed te zin (maw meer dan nodig was om hun strategie voor de komende decennia te bepalen) werden ze vlug weggemoffeld. En de olie-industrie is, tot vandaag nog, de industrie die het meest geld uitgeeft aan campagnes om ons te overtuigen dat het niet zo erg zal zijn en dat “eco-realisme” the way to go is. Vrij vertaald: in de toekomst zullen we wel een technologie vinden om ons te redden, ahum…

  En dan duiken er natuurlijk verhalen zoals deze op:

  https://www.nationalobserver.com/2018/11/23/news/alberta-officials-are-signalling-they-have-no-idea-how-clean-toxic-oilsands-tailings

 • Trico Traco

  Member
  27 april 2019 at 19:28

  Quote


  rollin schreef:
  Dus jij verwacht dat een meisje uit het middelbaar met een ernstig voorstel komt om dit probleem aan te pakken? Anders geen recht tot protest?

  Vreemd wereldbeeld heb jij. En ‘kartonnen bekertjes’ is jouw voorstel dan?

  Dat met die bekertjes en premies voor auto´s zijn maar twee voorbeelden hoe verkeerd de politiek het aanpakt. Zo kan ik er nog veel opsommen. Die kinderen zouden beter niet spijbelen omdat ze voor iets op straat gaan dat we allemaal reeds jaren weten. In andere landen kan spijbelen niet. Maar in Belgie zijn er zelfs scholen die de kinderen verplichten aan de betogingen deel te nemen.En lees maar eens de reakties op artikels in de pers over dat spijbelen. 95% van de lezers vinden het gewoon schandalig.

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 19:36

  In andere landen spijbelen ze ook en die reacties komen meestal van verzuurde oude mannen.

 • Baksteen

  Member
  27 april 2019 at 20:10

  Quote


  wendy schreef:
  beste baksteen

  sorry voor alles

  Echt volwassen. Ik wou dat ik ook zo matuur was.
  Nu ben ik tenminste gerust dat er nog hoop is voor de wereld.

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 20:17

  Wij hopen dat ook.

 • Trico Traco

  Member
  27 april 2019 at 20:37

  Quote


  Cthulhu schreef:
  In andere landen spijbelen ze ook en die reacties komen meestal van verzuurde oude mannen.

  Ik hoop voor jouw dat je op mijn ouderdom nog dagelijks enkele uurtjes kan joggen en tweemaal per week nog kan zwemmen.Verzuurd ben ik nog lang niet en ik laat me door jouw uitlatingen zeker niet van de wijs brengen omdat ik je ken.
  In andere landen wordt inderdaad ook gespijbeld maar dan worden ze gestraft en bij meedere keren zelf van examens uitgesloten. En dat sommige scholen de kinderen quasi verplicht hebben om deel te nemen aan de betogingen was op alle TV zenders in Belgie en de schrijvende pers te zien.Trouwens men moet ook eens eens een verschil maken tussen het klimaat en de luchtkwaliteit. In Europa sterven meer mensen door fijnstof en andere vuiligheid dan door het klimaat. Krijg het probleem van de luchtkwaliteit in de greep en automatisch heb je al veel tegen de klimaatveranderingen gedaan.Omdat te weten hoef je geen lid te zijn van een univiersitaire duikclub.

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 20:47

  Je voelt je duidelijk aangesproken.

  Maar eerst zeg je dat ze niet spijbelen in andere landen en nu wel… en Greta is niet gestraft…

  En neen, door het probleem van het fijnstof aan te pakken heb je niet veel tegen klimaatverandering gedaan, want je pakt de uitstoot van broeikasgassen niet aan. En als je denkt dat door klimaatverandering er hier niet veel mensen (gaan) sterven dan moet je eens kijken hoeveel meer ouderen er overlijden tijdens een hittegolf…

  Omdat te weten moet je idd. geen lid van zijn van een universitare duikclub maar je gewoon informeren.

 • dennisv

  Member
  27 april 2019 at 21:37

  het grote probleem van deze politieke discussie is dat men grotendeels weigert in te zien dat 70% van het probleem ligt bij de industrie die niet belast wordt en de overige procentjes van kleine mensen uitgemolken worden door de regering om zogezegd alles recht te trekken.

  Ik ben een natuurliefhebber en laat maar al te graag de natuur deze evolutie winnen. als dat betekent dat we allemaal naar de verdoemenis gaan, so be it. we sleuren tenminste die politiekers mee in ons graf.

 • Trico Traco

  Member
  27 april 2019 at 21:54

  Quote


  Cthulhu schreef:
  Je voelt je duidelijk aangesproken.

  Maar eerst zeg je dat ze niet spijbelen in andere landen en nu wel… en Greta is niet gestraft…

  En neen, door het probleem van het fijnstof aan te pakken heb je niet veel tegen klimaatverandering gedaan, want je pakt de uitstoot van broeikasgassen niet aan. En als je denkt dat door klimaatverandering er hier niet veel mensen (gaan) sterven dan moet je eens kijken hoeveel meer ouderen er overlijden tijdens een hittegolf…

  Omdat te weten moet je idd. geen lid van zijn van een universitare duikclub maar je gewoon informeren.

  Als je tenminste kan lezen, toon mij eens aan of je door een hittegolf aan deze getallen komt.En om zeker te zijn krijg je twee verschillenden links.Blijkbaar ben jij weeral de slimste en de beterweter.

  https://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/feinstaub-400-000-vorzeitige-todesfaelle-jaehrlich-in-der-eu-a-1172454.html

  https://www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/jaarlijks-400-000-overlijdens-door-slechte-luchtkwaliteit-in-europa~a650c766/

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 22:27

  Wat ik leuk vind is dat jij het had over de reacties in de kranten en toen ik het had over verzuurde oude mannen refereerde ik naar de mensen die de meeste van dat soort reacties plaatsen… dus doe gerust verder met anderen te verwijten maar kijk toch maar eens goed in de spiegel.

  Maar hier: 70000 dode door de hittegolf van 2003

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_hittegolf_van_2003

  en hier voor Belgie alleen 2500 extra doden

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180725_03632454

  Wil dit zeggen dat we niets tegen fijnstof moeten doen? Tuurlijk niet, net zoals we de plastic vervuiling van de oceanen moeten aanpakken.

  Maar de klimaatverandering, die hier bovenop komt, is onvermijdelijk geworden en we dien ons voor te bereiden op de gevolgen.

 • dennisv

  Member
  27 april 2019 at 22:36

  meer doden, minder overbevolking….nature finds a way

  best deze discussie stoppen want ze begint te verhitte…en da’s weer nie goe

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 22:41

  Quote


  dennisv schreef:
  het grote probleem van deze politieke discussie is dat men grotendeels weigert in te zien dat 70% van het probleem ligt bij de industrie die niet belast wordt en de overige procentjes van kleine mensen uitgemolken worden door de regering om zogezegd alles recht te trekken.

  Ik ben een natuurliefhebber en laat maar al te graag de natuur deze evolutie winnen. als dat betekent dat we allemaal naar de verdoemenis gaan, so be it. we sleuren tenminste die politiekers mee in ons graf.

  Dat is de strategie die nu gebruikt wordt: de kleine man schrik aanjagen en doen alsof het allemaal van hem afhangt.

  De realiteit is echter anders: in Gent zijn alle inspanningen tot CO2 reductie van de stad teniet gedaan door de extra uitstoot van de industrie in de kanaalzone.

  Maar door de nadruk te leggen op de jaarlijkse vakantie van de mensen jaagt men ze schrik aan en zo voorkomt men dat noodzakelijk maatregelen uitblijven.

 • Cthulhu

  Member
  27 april 2019 at 23:19

  Ik ben nu naar Racig Extinction op Discovery Science aan het kijken en het is letterlijk om van te huilen.

 • Trico Traco

  Member
  28 april 2019 at 09:31

  Quote


  Cthulhu schreef:
  Wat ik leuk vind is dat jij het had over de reacties in de kranten en toen ik het had over verzuurde oude mannen refereerde ik naar de mensen die de meeste van dat soort reacties plaatsen… dus doe gerust verder met anderen te verwijten maar kijk toch maar eens goed in de spiegel.

  Maar hier: 70000 dode door de hittegolf van 2003

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_hittegolf_van_2003

  en hier voor Belgie alleen 2500 extra doden

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180725_03632454

  Wil dit zeggen dat we niets tegen fijnstof moeten doen? Tuurlijk niet, net zoals we de plastic vervuiling van de oceanen moeten aanpakken.

  Maar de klimaatverandering, die hier bovenop komt, is onvermijdelijk geworden en we dien ons voor te bereiden op de gevolgen.

  Beste. Dat is juist over 2003 maar ik verwijs naar jaarlijkse getallen en jij naar iets in 2003 en je doet alsof dit fenomeen jaarlijks voorkomt.
  En inderdaad heb je wel gelijk bij enkele punten. Ik geef een paar voorbeelden. In Brugge komen dagelijks honderden autobussen op de parking aan de Bargeweg en meestal blijven die motoren in de zomer draaien voor hun klimaapparaten. Langs alle kanalen komen boten met toeristen en die laten immer hun diesels draaien om elektriciteit te verwekken.Dit is meestal ook zo in de zeehavens. Op 20 Km van mijn deur in Leverkusen draaien de krachtcentrales op bruinkool.Einde slechts voorzien vooor 2035.En zo kan je maar blijven opsommen met voorbeelden totdat de server het begeeft.Eens kijken wat de groenen zullen doen als ze moesten aan het bewind komen.In Duitsland waren ze eens mee aan het bewind maar de kwaliteit van de lucht is er niet op verbeterd. Integendeel,de Duitse regering wil zelf de normen van het toegelaten stik- en fijnstof opgelegd door de EU aan hun laars lappen.Trouwens BAYER leverkusen beweerd dat er omzeggens geen vuiligheid meer uit de schoorstenen komen. Kan waar zijn maar waar is ook, dat per duizenden werknemers aan mijn deur passeren om te gaan werken en we in de morgen en avond vensters en deuren moeten sluiten.Zo iets is natuurlijk niet alleen in Duitsland maar overal.Niet voor niets is Leverkusen de stad in Duitsland met de meeste longaandoeningen.Dus je hebt gelijk dat de politiek aan de beurt is, maar wie gaat dat betalen???

 • wendy

  Member
  28 april 2019 at 09:48

  ” “So, exactly how do we solve that?” you ask us – the schoolchildren striking for the climate.

  And we say: “No one knows for sure. But we have to stop burning fossil fuels and restore nature and many other things that we may not have quite figured out yet.”
  Then you say: “That’s not an answer!”
  So we say: “We have to start treating the crisis like a crisis – and act even if we don’t have all the solutions.”
  “That’s still not an answer,” you say.
  Then we start talking about circular economy and rewilding nature and the need for a just transition. Then you don’t understand what we are talking about.
  We say that all those solutions needed are not known to anyone and therefore we must unite behind the science and find them together along the way. But you do not listen to that. Because those answers are for solving a crisis that most of you don’t even fully understand. Or don’t want to understand.
  You don’t listen to the science because you are only interested in solutions that will enable you to carry on like before. Like now. And those answers don’t exist any more. Because you did not act in time. ”

  ik ben in paniek
  slaap er niet van
  en

  don’t shoot the messenger

  toch, welgemeende fijne zondag

 • dennisv

  Member
  28 april 2019 at 11:41

  en waarom moet ik dan meer betalen als ik meer verdien (dubbel zoveel uren klop) en minder schade aanricht?

 • Baksteen

  Member
  28 april 2019 at 23:06

  Quote


  wendy schreef:
  ” “So, exactly how do we solve that?” you ask us – the schoolchildren striking for the climate.

  And we say: “No one knows for sure. But we have to stop burning fossil fuels and restore nature and many other things that we may not have quite figured out yet.”
  Then you say: “That’s not an answer!”
  So we say: “We have to start treating the crisis like a crisis – and act even if we don’t have all the solutions.”
  “That’s still not an answer,” you say.
  Then we start talking about circular economy and rewilding nature and the need for a just transition. Then you don’t understand what we are talking about.
  We say that all those solutions needed are not known to anyone and therefore we must unite behind the science and find them together along the way. But you do not listen to that. Because those answers are for solving a crisis that most of you don’t even fully understand. Or don’t want to understand.
  You don’t listen to the science because you are only interested in solutions that will enable you to carry on like before. Like now. And those answers don’t exist any more. Because you did not act in time. ”

  ik ben in paniek
  slaap er niet van
  en

  don’t shoot the messenger

  toch, welgemeende fijne zondag

  Beginnen nadenken helpt altijd.

  Om te beginnenm definieer het probleem. Daar begint het mee. Wat de groenen hier in belgie gedaan hebben en waar ze voor staan is locale problematieken. Als je denkt dat dat je gaat redden ben je echt een stom kieken. Klimaat is een globaal probleem. Bossen (zuurstof) zijn een globaal probleem. Klimaat is een globala problem. Bijna alles is eena international probleem. Waar zelfs Europa een kleine worm is.
  Het grote probleem is dat iedereen loopt te roepen zonder na te denken. Die tieners mogen protesteren al wat ze willen van mij. Ik juig dat toe. Maar ik laat me niet meetrekken in de laagdrempeligge retorieken. Want het is allemaal zever.
  Er is een heel complexe mix aan problemen en de enige oplossing is minnder mensen. En minder bezit en luxe.
  Maar dat gaat niet lukken. Denk je echt dat je de ganse 3e wereld gat meekrijgen ? En zonder hun geen PC’s, geen smartphones etc etc.
  Vertel al die 25 jarigen es dat ze niet 3 keer per jaar naar Ibiza mogen vliegen om daar het zwijn uit te hangen.
  We gaan als geheel down. En er zal iet anders opstaan in ons plaats. No sweat. Denken dat je het beste bent dat de natuur kan voortbrengen is arrogant en achterlijk.

 • hyperbo

  Member
  29 april 2019 at 00:27

  Ik lees regelmatig opmerkingen zo van ” tis de schuld van de industrie “… Wel wat simpel door de bocht hier. Graag wil ik toch hier enkele bemerkingen maken.

  Om te beginnen; de industrie maakt allerlij produkten niet omdat ze dat zo leuk vinden maar simpelweg omdat er vraag naar is. De scheikundige industrie maakt grondstoffen die verwerkt worden in allerlij producten die de mensen kopen. Je kan dan misschien zeggen dat we zonder deze producten kunnen…zo éénvoudig ligt het niet , het is te danken aan de scheikundige industrie dat er momenteel zoveel mensen op de aarde kunnen leven en eten hebben, zonder scheikunde , dus op een natuurlijke manier zou de aarde maximaal 2 miljard mensen kunnen voeden.
  En dan hebben we het nog niet over de afgeleide producten waarvan men medicijnen maakt.

  Dan kunnen we het hebben over de inpact op het milieu; uiteraard kost het maken van die scheikundige producten de nodige energie en zal er het nodige ongewenste zaken in de lucht en in het water belanden , de vraag is natuurlijk hoeveel?

  In ons kleine landje hebben we een grote concentratie van scheikundige industrie, het is bijna zeker dat de grote meerderheid van deze installaties hier de meest energievriendelijke en milieuvriendelijkste installaties zullen zijn die er beschikbaar zijn . Dit is niet omdat al die Multinationals zo geweldig zijn maar heeft louter economische belangen, immers hoe meer energie en grondstoffen je hier verbruikt gaat dan uiteraard de winstmarge naar beneden en moeten er meer heffingen betaald worden.

  Om een voorbeeld te noemen , neem nu een bepaalde grondstof zijnde Salpeterzuur, dit is een veelgebruikte grondstof die al vele tientallen jaren gemaakt wordt en waarvan het proces door iedereen gekend is. Dit wordt dus overal in de wereld gemaakt. Dan stel ik vast dat de installaties hier in Belgie allemaal de nodige filters enz. hebben waardoor de uitstoot van Stikstofoxides bijna tot nul is herleidt. Dit kost uiteraard geld .
  Dezelfde Salpeterzuur wordt ook in Rusland gemaakt in installaties zonder al deze milieumaatregels… En volgens de statistieken is Rusland beter bezig dan Belgie louter omdat de oppervlakte vele keren groter is.

  Stel dat we deze multinationals extra gaan belasten voor hun uitstoten of energieverbruik…denk je nu echt dat die daar wakker van liggen? …Neen , om te beginnen rekenen ze dat gewoon bij hun producten bij, dus de klant ( Wij dus ) zal uiteindelijk meer moeten betalen voor zijn nieuwe auto, schoenen, isolatiemateriaal enz.

  Ga er ook maar van uit dat die Multinationals quasi geen belastingen betalen ( zeker als je dat gaat vergelijken met de werknemers in Belgie ).. Maar zelfs het weinige dat ze betalen zullen ze trachten te verminderen; dus als ze bijvoorbeeld hier zwaar belast worden sluiten ze simpelweg die fabrieken hier en starten of verhogen ze de productie in landen zoals Polen en Rusland waar dan dezelfde producten worden gemaakt als hier maar wel op een veel minder efficiente manier en met een veelvoud van vervuiling.

  En ja….die vervuiling die stopt wel aan de grens van Belgie zeker?

  Groetjes…Dirk

 • Luc Dupas

  Member
  29 april 2019 at 01:09

  Quote


  hyperbo schreef:
  En ja….die vervuiling die stopt wel aan de grens van Belgie zeker?

  Blijkbaar wel… toch als ge al die klimaatbetogers en politieke profeten moet geloven he… “WIJ” moeten iets aan “HET klimaat” doen… “WIJ” moeten een “ambitieus klimaatplan” maken… “WIJ” dit en “WIJ” dat… Alleen vergeet men gemakshalve dat “HET klimaat” een mondiaal gegeven/probleem is waar ons mini-landje voor nul-komma-nul-zoveel procent in meespeelt qua CO2-uitstoot en zelfs al zouden “WIJ” er in slagen om vandaag op morgen NUL CO2-uitstoot meer te maken dan nog zou dat nul-komma-nul-zoveel procent effect hebben, laat staan als wij binnen tig jaren er in zouden slagen om onze CO2-uitstoot met een fractie van die nul-komma-nul-zoveel procent te verlagen.
  Dat is doodgewoon simpele rekenkunde van de lagere school, niet meer, niet minder.
  Uiteraard MOET er iets gedaan worden ivm het klimaat, daar bestaat geen twijfel over, maar dat lost ge niet op in het zoveelste cijfer na de komma, dat MOET gebeuren daar in die landen die tientallen procenten bijdragen in de globale CO2-uitstoot, en dat zijn China en India en de VS, als die hun CO2-uitstoot slechts met een fractie van een percent zouden reduceren is dat al meer dan wat wij als mini-landje produceren aan CO2.

  Maar ondertussen zou het alvast geen kwaad kunnen, en een zeer nobele bijdrage zijn, als al die roepende klimaatverbeteraars stoppen met hun huizen te verwarmen met fossiele brandstoffen, en al zeker met houtkachels en aanverwante, niet meer met het vliegtuig op reis gaan, niet meer met grote bakken gaan rondrijden maar alles met de bakfiets doen, zelf of hun ouders overtuigen niet meer met salariswagen te gaan rijden, geen producten meer kopen uit China en aanverwante ipv die economie te steunen, enz. enz. enz.

 • Baksteen

  Member
  29 april 2019 at 01:51

  Als ik hier zo een beetje de intelligente sanvatting lees… als iedereen zijn verstand zou gebruiken tzou veel beter zijn.
  Jammer genoeg bestaat de mensheid voornamijk uit Wendies

 • wendy

  Member
  29 april 2019 at 07:22

  Blij dat ik bij de wendies behoor

 • KoenVw

  Member
  29 april 2019 at 08:25

  Quote


  Cthulhu schreef:
  Wat ik leuk vind is dat jij het had over de reacties in de kranten en toen ik het had over verzuurde oude mannen refereerde ik naar de mensen die de meeste van dat soort reacties plaatsen… dus doe gerust verder met anderen te verwijten maar kijk toch maar eens goed in de spiegel.

  Maar hier: 70000 dode door de hittegolf van 2003

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_hittegolf_van_2003

  en hier voor Belgie alleen 2500 extra doden

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180725_03632454

  Wil dit zeggen dat we niets tegen fijnstof moeten doen? Tuurlijk niet, net zoals we de plastic vervuiling van de oceanen moeten aanpakken.

  Maar de klimaatverandering, die hier bovenop komt, is onvermijdelijk geworden en we dien ons voor te bereiden op de gevolgen.

  We zijn toch goed bezig? Die 70000 + 2500 extra doden zorgen reeds voor een verlaging van de wereldbevolking, als we zo nog even kunnen aanhouden komt er automatisch een verlaging van de CO2.

  En als we nu Herstal nog wat wapens laten exporteren naar wat apenlanden waar moslims elkaar uitmoorden, dan dragen we als land ook nog ons steentje bij en het kost ons niets, het creëert jobs. 😉

 • Cthulhu

  Member
  29 april 2019 at 12:14

  Zo kunnen we natuurlijk elkaar blijven aanstaren en vooral niets doen… Belgie moet niets doen want het is te klein… Europa moet niets want het is vooral de schuld van China ed.

  En ondertussen doen alsof het de gewone man is die alle inspanningen moet leveren.

 • rubella

  Member
  29 april 2019 at 14:35

  Ik ben halfweg de 30, rij jaarlijks (voornamelijk professioneel) tot 70.000km met de auto en ga, indien mogelijk, graag op reis met een vliegtuig. En dat mag gerust ver zijn. En ook ik kijk met argusogen naar de vliegtax, de kilometerheffing, de water- en elektriciteitsfactuur en wat nog meer? Ik heb hier allemaal geen zin in.

  Maar, het feit dat we ons blauw betalen aan extra belastingen is toch de fout niet van de jeugd die -terecht- de kat de bel aanbindt? De jeugd heeft 100% gelijk dat men vraagt naar een echt klimaatbeleid. Geen mager verhaal die elke 5 jaar omgegooid wordt, afhankelijk van welke politieke kleur de plak zwaait. En waar de heren/dames politici, schijnbaar arm van geest, als invulling enkel maar een nieuwe tax op kunnen verzinnen, onder het mom het gedrag van de bevolking te corrigeren. Bijsturing naar een niet of slecht uitgewerkt alternatief en bijgevolg resulteert in een verder dalende levensstandaard, tot ieders ongenoegen. En het geld die dan op de koop toe verdwijnt in een immens zwart gat én vooral niet daar waartoe het zou moeten dienen, investeringen in schone en betaalbare technologieën. We zouden meer moeten pionieren en innoveren in deze branche, anderen zullen wel, finaal gedwongen, volgen.

  Dus, verwijt en bedreig die jongeren niet. Hun vraag om beter te doen is meer dan terecht.

 • wendy

  Member
  29 april 2019 at 18:35

  Mozambique vandaag

  Is it common for two cyclones to hit back-to-back?
  Tropical cyclones in this part of the Indian Ocean are not that rare.

  However, according to the BBC’s Environment Correspondent Matt McGrath, Cyclone Idai was the seventh such major storm of the Indian Ocean season when it struck back in March. That is more than double the average for the time of year.

  What’s even more unusual, however, is the fact Idai and Kenneth hit in such quick succession.

  According to the Geneva-based World Meteorological Organization (WMO), “there is no record of two storms of such intensity striking Mozambique in the same season”.

  Cyclone Idai: How prepared was southern Africa?
  Cyclone Idai: What’s the role of climate change?
  It is especially unusual in the context of the trend which has seen tropical cyclones in the region decrease slightly over the past seven decades.

  But it is far too early – and too small a sample size – to say whether this frequency is a direct result of climate change. Instead, experts point to other elements making the storm’s impact worse which they know are related to climate change.

  “There is absolutely no doubt that when there is a tropical cyclone like this, then because of climate change the rainfall intensities are higher,” Dr Friederike Otto, from the University of Oxford, told the BBC in the aftermath of Cyclone Idai.

  “And also because of sea-level rise, the resulting flooding is more intense than it would be without human-induced climate change.”

  te ver van het bed zeker?
  paar doden meer of minder, ach …wie geeft erom? hoera, weer een paar minder (heb ik dat hier niet ergens tussen de lijnen gelezen?, bah! )

  bewijs bewijs bewijs…wie zegt dat klimaat de oorzaak is…
  weet ge wat?
  we wachten nog wat af
  misschien nog ergens nen extra grote brand of zo
  of, korter bij huis
  nog eens een goeie droge zomer

  wetenschappers, verenig u
  en in tussentijd
  kraak de macht van de olieconcerns

  vooruit laat de bakstenen maar komen

 • Lazy Charles

  Member
  29 april 2019 at 22:08

  als er iets aan het klimaat moet gedaan worden bij ons moet dat op Europees niveau gebeuren wil het enige impact hebben

 • Lazy Charles

  Member
  29 april 2019 at 22:11

  Quote


  Lazy Charles schreef:
  als er iets aan het klimaat moet gedaan worden bij ons moet dat op Europees niveau gebeuren wil het enige impact hebben

  Doen we dat niet op Europees niveau dan zullen er waarschijnlijk slachtoffers vallen, al dan niet in het water maat dat hoeft niet echt een probleem te zijn (zolang we zelf dat slachtoffer niet zijn) want dat verminderd de wereldbevolking de menselijke uitstoot en het menselijke verbruik wat gunstig is voor het klimaat 🙂

 • Trico Traco

  Member
  30 april 2019 at 09:35

  Het klimaat is door de miljarden jaren dat deze planeet bestaat meermaals veranderd.De mensheid heeft dit altijd overleefd.Zels in het 18jaar honderd hebben we een klimaat verandering meegemaakt. Het was toen veel kouder gedurende vele jaren.

  Maar door de overbevolking van deze planeet ligt het nu anders. Ik schreef dat reeds meermaals, dat het onomkeerbaar is. Dat kan aleen teniet gedaan worden als gans de wereldbevolking akkoord zou gaan de consumptie zoals ze nu bestaat onmiddellijk te stoppen en dus weer te gaan leven, zoals laat ons zeggen, in de middeleeuwen.

  Dat dit een utopie is, zal hoop ik, toch iedereen begrijpen.Men kan het einde misschien nog enkele honderden jaren uitstellen door maatregelen te nemen. Maar het zal dweilen zijn met de kraan open.

  En wat die spijbelaars betreft. OK dat ze betogen maar dan als er geen school is.

 • UFo

  Member
  30 april 2019 at 10:03

  Die spijbelaars krijgen de wereld die wij achterlaten.
  Zeggen dat ze hun muil moeten houden en braafjes naar school moeten gaan, terwijl wij de boel verder laten verzieken want het zal ons generatie nog wel meegaan, vind ik arrogantie ten top.

 • Webmaster

  Member
  30 april 2019 at 11:26

  Let’s agree to disagree

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now
ajax-loader