Duikforum Duikforum Duiken algemeen Suunto Cobra van slag

 • Creator
  Discussie
 • #378457

  Jeroenvv
  Participant

  Vandaag gedoken met de computer van mijn zoon, omdat hij vorig jaar bij onze laatste duik aangaf dat aan de oppervlakte de computer 3 meter diep meende te zitten. De batterij was toen ook bijna aan vervanging toe. Vandaag heb ik dus zelf maar eens met deze computer gedoken, omdat de temperatuur weer zodanig is dat hij ook weer mee wil. Er zat een nieuwe batterij in. Bij de zeelandbrug gaf hij op een bepaald moment 64 meter diep aan, en terug aan de oppervlakte was het nog 45 meter diep. Zijn er hier duikers die dit ook hebben meegemaakt in een of andere vorm? Denk dat het een gevalletje einde oefening is, maar voor ik hem in de kliko gooi wacht ik toch nog even af of er misschien iets aan te doen is 🙂

 • Suunto Cobra van slag

  roger reageerde 3 jaar, 4 maanden geleden 11 Leden · 22 Reacties
 • Wowo

  Deelnemer
  13 april 2019 om 08:23

  Heb ik gehad met een zoop
  Ging in autodive
  Ik zat 84 meter diep in mijn living en was al 999minuten aan het duiken

  Straf he, met een 15 liter ??

  De mijne was door suunto volledig in orde verklaard…
  Dus vuilbak en een ander merk gekocht

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  13 april 2019 om 10:17

  http://zoekertjes.duiken.be/topicdetail.aspx?id=371572

  Is blijkbaar iets met recentere Suunto-duikcomputers.
  Ik heb 3 oudere Suunto’s, een Favor Air Lux, Mosquito en Vytec, allemaal 15 jaar of ouder, en nergens ooit enig problem mee gehad.
  Maar bij onze Wet Wheels-club hebben we al 4 Suunto’s (Gekko’s en Zoop’s) die op die manier de geest gegeven hebben en richting vuilbak zijn moeten gaan.

 • weethetnie

  Deelnemer
  13 april 2019 om 10:33

  Heb een cobra en een zoop moeten vervangen om dezelfde reden. Schijnbaar ligt de fout bij de dieptesensor. Maar het ergste is dat suunto hiervan weet heeft! Trouwens voor een Amerikaanse rechtbank zijn ze veroordeeld en in Amerika worden deze oude versies gratis vervangen door een recentere versie omwille van dit vonnis. Ik hoop dat ze in Europa dezelfde service gaan geven. Vervangen van een zoop tegen een gunstprijs van 160€ ipv 180€ is geen commerciele geste!

 • TnT

  Deelnemer
  13 april 2019 om 12:53

  De kans is reeel dat dit soort probleem niet uniek is voor suunto. Bijna alle fabrikanten van duikcomputers gebruiken immers hetzelfde type sensor van intersema. Suunto heeft waarschijnlijk gewoon de pech gehad van een slechte batch sensoren te hebben. Had dus even goed een andere fabrikant kunnen overkomen.

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  13 april 2019 om 17:08

  Die pech hebben wij dan he. Niet de fabrikant

 • PVdH

  Deelnemer
  13 april 2019 om 18:28

 • PVdH

  Deelnemer
  13 april 2019 om 18:29

  Quote


  PVdH schreef:
  Zelfde probleem gehad met 2 recente D4i’s… Overschakeld naar ander merk…

  Maar mijn oude Vytec van +10 jaar doet het nog altijd prima!

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  13 april 2019 om 19:34

  Best wel triest om te horen hoeveel dit gebeurt. Ben wel benieuwd naar die Amerikaanse rechtszaak. Ga eens Google raadplegen denk ik

 • snoopy

  Deelnemer
  14 april 2019 om 00:26

  Heb ik in September 2018 reeds gemeld….Best geen suunto duikcomputers meer kopen

  Blijkbaar loopt er in America een “class action regeling ” in verband met technische problemen van ALLE duikcomputers van Suunto tussen de periode 2006 en aug 2018 gefabriceerd. Deze problemen zouden zich situeren in onjuiste diepte en temp sensoren,waardoor deze computers onbetrouwbaar zijn geworden. Blijkbaar is dit tot nu toe nog niet in Europa van toepassing.Weet hier al iemand iets meer van ? Voor meer uitleg zie website onderaan.

  https://topclassactions.com/lawsuit-settlements/lawsuit-news/858350-suunto-dive-computer-class-action-settlement/

 • robbyrey

  Deelnemer
  14 april 2019 om 01:32

  De nieuwe pols computer d5 zou het opgelost moeten zijn.
  Hopelijk…
  Nu ja, wel prachtig uurwerk sowieso!

  Grtz
  Robby

 • snoopy

  Deelnemer
  14 april 2019 om 07:51

  robbyrey: Opgelost probleem diepte en temp sensoren.. hoop het voor jou maar dat zal wel door de Suunto verdeler/verkoper gezegd zijn.(niks opgelost) Suunto is en blijft een probleemcomputer. Regelmatig diepte en temp vergelijken met een andere duikcomputer is mijn advies.Bij mij komt er nooit nog IETS van Suunto in huis om niet te spreken van de service van Suunto.Heb er al een drietal in de vuilbak gekieperd (zoop, cobra). In Amerika zijn rechtszaken bezig tegen Suunto om reden dat ze onbetrouwbare duikcomputers verkopen.Dacht wel dat ze in Europa dezelfde computers verkopen. Daarom vind ik het wraakroepend dat Suunto haar Europese verdelers hiervan niet inlicht..(een hond bevuilt zijn eigen nest niet he ?) we spreken in de duiksport zo veelvuldig over VEILIG duiken, toch…maar blijkbaar vind men het heel normaal dat men duikt met onveilge duikcomputers en dit probleem blijkbaar om commerciele redenen niet ernstig genoeg word beschouwd.

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  14 april 2019 om 08:32

  He Snoopy bedankt voor de informatie!

 • snoopy

  Deelnemer
  14 april 2019 om 09:05

  TnT
  De kans is reeel dat dit soort probleem niet uniek is voor suunto. Bijna alle fabrikanten van duikcomputers gebruiken immers hetzelfde type sensor van intersema. Suunto heeft waarschijnlijk gewoon de pech gehad van een slechte batch sensoren te hebben. Had dus even goed een andere fabrikant kunnen overkomen.

  Ben ik niet mee akkoord.Zal niet alleen aan de sensoren liggen. Het betreffen Suunto duikcomputers gefabriceerd tussen 2006 en 2018. Dus dat probleem is al 12 jaar bezig.Men moet mij niet zeggen dat Suunto hierover onwetend was..Waarom hebben de overige merken die problemen dan niet?

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  14 april 2019 om 15:17

  Aan de andere kant ken ik de nodige mensen die met de Cobra geen probleem hebben gehad en de ZOOP ook niet

 • Baksteen

  Deelnemer
  14 april 2019 om 16:15

  Das toch allemaal geen probleem ? Als hij in err gaat moet je ook je plan trekken zonder computer …
  😉

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  14 april 2019 om 16:49

  Quote


  Baksteen schreef:
  Das toch allemaal geen probleem ? Als hij in err gaat moet je ook je plan trekken zonder computer …
  😉

  Daarom dat heel veel tekkies zo kicken op peperdure duikcomputers… grijns… 🙂

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  14 april 2019 om 18:37

  In elk geval geen Suunto meer voor mij. Ik had eerder een Cobra 3, en die raakte ook binnen 5 jaar defect. Nu dit weer… Ik ga denk ik voor een simpele computer, als hij Nitrox ook aan kan, vind ik het best. Fijne van de cobra is wel, alles zichtbaar in een oogopslag. Kompas geintegreerd. Maar misschien moet ik dat maar laten vallen, polskompas is ook prima, en losse drukmeter (heb ik nog eentje) kan ook best

 • GDPeter

  Deelnemer
  16 april 2019 om 22:18

  Vorige zondag: normale duik met mijn Mares Icon HD (en mijn Suunto Zoop als back up).
  Alles normaal na de duik; alle duikgegevens kunnen raadplegen. En thuis begint die plots “te duiken”: naar 19 m en een kluts: mooi stabiel maar onstopbaar!
  Batterijpack losgekoppeld en terug aangekoppeld; heel even een normaal startscherm en plots begint een nieuwe duik, deze keer ondieper: 12 m (= goed voorbeeld van hoe het hoort bij een successieve duik:)… Nogmaals de batterij af- en terug aangekoppeld: nu een duik naar 9,9 m en terug voor uren tot de batterij leeg was. Iemand gelijkaardige ervaring met die Mares Icon HD en wat ermee gedaan?
  NB: mijn Zoop werkt wel nog en een oude Suunto Mosquito van 15 j oud eveneens…

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  5 mei 2019 om 16:26

  Te zot voor woorden wat me vandaag is overkomen. Ik heb een gebruikte duikcomputer van de duikschool van Herman Lieven gekocht. Blijkt nu ook ineens de verkeerde diepte aan te geven. Bij wrak de boer vandaag het wrak gemist omdat ik meende te duiken op 22 meter, waar het er maar 19 waren. Mijn buddy wilde een safety stop terwijl ik dacht dat we op 7 meter diep zaten, en eenmaal aan de oppervlakte zat ik op 3.2 meter
  Gelukkig nog wel garantie…..

  https://www.duikwereld.nl/duikuitrusting/duikcomputers/aladin-h-matrix-duikschool-21-ds05-047-100-21

 • Wowo

  Deelnemer
  5 mei 2019 om 17:06

  Laat die suuntobrol gewoon liggen waar doe het beste ligt: in de winkel

 • Jeroenvv

  Deelnemer
  5 mei 2019 om 18:51

  Helaas is de huidige een aladin…

 • roger

  Deelnemer
  11 mei 2019 om 10:38

  Of heeft dit alles te maken met het stijgen van de zeespiegel ?
  De zeespiegel is vandaag niet meer de zeespiegel van gisteren …

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader