Duikforum Duikforum Reizen Madagascar/Mozambique

 • Creator
  Discussie
 • #21765

  LKJM
  Deelnemer

  Wie kan mij tips geven ivm met duiken op Madagascar en/of Mozambique?
  Positieve/negatieve ervaringen met bepaalde duikclubs, interessante duiklocaties, gespecialiseerde reisbureau’s,…
  Wij vertrekken rond eind juli.
  Thanks

 • Madagascar/Mozambique

  scubif16 reageerde 16 jaar, 9 maanden geleden 7 Leden · 7 Reacties
 • RenaatD

  Deelnemer
  10 mei 2004 om 15:32

  Ik was 2x in Moçambique. Alles wordt er gerund door Zuid-afrikanen, in de plaatsen ten zuiden van Maputo wordt meer afrikaans gesproken dan portugees. Daar is het helemaal niet moeilijk om een duikcenter (meestal NAUI) en logies te vinden. Punta Malongane is zo’n bungalowdorp (zuid-afrikaans). Praia do Ouro, helemaal beneden aan de grens met Zuid-afrika, is ook heel populair. Op die plaatsen vind je geen echte koraalriffen meer, maar eerder ‘outcrops’, mooi begroeide blokken op een zandvlakte. We zagen Manta en vanop de boot een bultrugwalvis.

  Meer naar het noorden vind je wel riffen, zoals in de rode zee. Deze plaatsen zijn veel moeilijker bereikbaar en accomodatie is ofwel ‘up-market’ (=peperduur) ofwel low-budget. Op sommige plaatsen vind je één-mans bedrijfjes waarmee je kunt gaan duiken. Ik dook in Vilankulos met een (jawel) Zuidafrikaan, Renoir genaamd.

  Helemaal in het noorden is het gewoonweg prachtig. Witte stranden met ranke palmbomen, amper toeristen en riffen die nauwelijks bedoken worden. In Pemba gedoken met Brenda Frank (idd een Zuid-afrikaanse) en gekampeerd bij een Australiër die er een back-packerscamping (= hangmat onder palmboom) probeert te runnen.

  Weet dat er in heel Moçambique niet één recompressiekamer is en dat je via de internationale luchthaven van Maputo moet (met alle immigration en customs gedoe van dien) om naar Jo’burg gevlogen te worden. Conservatief en super veilig duiken is dus de boodschap… Mijn vriendin is ginder tijdens de launch van het strand door de (felle) branding gevallen en had een lelijke hoofdwonde. Gelukkig was er een (Nederlandse) dokter en die heeft haar op het strand gehecht. Ikzelf heb een paar dagen later de draadjes verwijderd. Ik durf er niet aan denken wat er zou zijn gebeurt als die gast er niet was geweest.

  Wij woonden toen in Zambia en zijn er naar toe gereden met eigen auto, dus daar heb jij niets aan. Diveway.com bieden duiktrips naar Moçambique aan, maar als je wat Afrika-ervaring hebt, dan zou ik wat contacten proberen te leggen met mensen ginder via internet en e-mail en me dan een vlucht boeken naar Maputo of eventueel Johannesburg.

  Veel succes!

 • Globe

  Deelnemer
  30 juli 2004 om 11:35

  Hallo LKJM,

  ik vertrek half oktober naar Madagascar en wil er ook gaan duiken. Indien je terug bent kun je me dan even laten weten hoe het duiken er was?

  Alvast bedankt,

  Globe

 • LKJM

  Deelnemer
  13 augustus 2004 om 15:36

  Sorry Globe,
  Het werden uiteindelijk 28 mooie duikjes op Sulawesi-Indonesië.
  Duik ze nog,
  LKJM

 • Iemandje

  Deelnemer
  13 augustus 2004 om 15:55

  LKJM : Indonesie – Sulawesi ? Met welke reisburo als ik vragen mag ?

 • Nathalie de Lange

  Deelnemer
  14 maart 2006 om 18:01

  Hallo,

  Wilde even melden dat we weer gaan starten met het nieuwe seizoen in Mei.
  Bijna iedere 3 weken rijden we 3 weekse safari’s naar Swaziland, Mozambique en Kruger Park. De combinatie van wildparken, het Mozambiquaanse leven, tropische stranden, soms kamperen en soms een hut slaat erg aan. We doen een verscheidenheid aan activiteiten zoals paardrijden, surfen en vissen, zeiltochtjes en Bounty eilanden en maakt het ook interessant voor een eventuele niet duikende partner. Ik hoef hier bijna niet te melden dat de wereld onder water wel heel erg spectaculair is. We hebben in de afgelopen 4 jaar 26 reizen uitgevoerd en al 24 keer manta’s gezien en 22 keer walvishaaien. En dan komen we standaard nog dolfijnen, schilpadden, veel koraalvissen en naaktslakken tegen. En zelf 2 keer Dugong! Je snapt dat we blij zijn met die statistieken. Tijdens de reis volgen we de Mozambiquaanse kust, bezoeken Maputo en de Unesco stad Inhambane, we zeilen op een dhow, bezoeken de tropische Bazaruti Archipel, maar met de nadruk in Mozambique dus op duiken. 7 Dagen hebben we om bellen te blazen.Heb je interesse, kijk even op http://www.compasstravel.nl. De reis is vanaf €1600 en dat is voor 3 weken, incl vlucht, transport, begeleiding, accommodatie, entreegelden, zeiltocht per dhow.
  Groetjes, Nathalie

 • wendy

  Deelnemer
  14 maart 2006 om 18:09

  miljaar sjansaar
  ik moet dringend eens op de lotto winnen

 • scubif16

  Deelnemer
  15 maart 2006 om 07:58

  Hoi,

  Wij zijn een 3 tal jaren geleden in Mozambique geweest om te duiken.
  Namelijk Toffo beach een dorpje zo,n 350 km ten N van Maputo en op een 30 tal km van Inhambane. Dit is een echte aanrader heel veel Manta’s, Walvishaaien, Walvissen, dolf…..en nog veel meer. We doken er met een duikschool van een zeer vriendedlijk en gastvrij Brits koppel Divesity Scuba (www.diversityscuba.com).
  Je kan ons reisverhaal nog nalezen op http://www.onzereizen.be.
  Wij gaan volgende zomer zeker terug. Laat mij zeker iets weten wat je er van vond moest je gaan

  greetz

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader