Duikforum Duikforum Federaties aan Steven Galicia ivm redder duiker discriminatie

 • Creator
  Discussie
 • #137558

  Bonjek
  Deelnemer

  Beste Steven,

  Dank voor uw uitgebreide uitleg van gisteren maar als jurist bekijk ik al die zaken “die zo mooi worden voorgesteld” wel met een ander oog.

  Ten eerste beweert u dat ik de kwaliteit van de cursus duiker-redder naar beneden wil halen. Neen, het is het VRC dat met 2 maten en gewichten oordeelt over elk “ander gelijk-waardig getuigschrift” zoals voorzien in Vlarem II.

  Ik zeg niets over de cursus Duiker-Redder zelf !

  Ten eerste over die zogenaamde KWALITEITSEISEN :
  Deze zijn NIET OPENBAAR ? Waarom niet ? Dan kan iedereen vaststellen welke kennis en vaardigheden vereist zijn om als GELIJKWAARDIG te worden beschouwd. Nu blokkeert de VRC binnen de denkcel redden ELK ANDER VLAAMS GETUIGSCHIFT ! Gewoon om haar eigen privileges te beschermen.

  ZOLANG deze beoordelingscriteria NIET OPENBAAR zijn, heeft de Bloso/VRC geen recht om een andere organisatie te beschuldigen van “onvoldoende kwaliteit” !

  Ten tweede. Wie wordt wel als GELIJKWAARDIG beschouwd. Inderdaad, de ILS LIFESAVER CERTIFICATE (zie pagina 11 van de Moduletekst Redder 2005 die hier voor mij ligt).

  Welke landen hebben zo’n redders ?

  België : Hoger Redder http://www.ilsf.org/word_pdf/education_equivalence_belg.doc
  Iran : Redder 2e klasse http://www.ilsf.org/word_pdf/education_equivalence_iran.pdf
  China : http://www.ilsf.org/word_pdf/education_equivalence_hong_kong.pdf
  Maleisië : http://www.ilsf.org/word_pdf/education_equivalence_malaysia.pdf

  NOGMAALS ! Wil je nu echt beweren dat zo’n brevet “made in china” GELIJKWAARDIG IS met HOGER REDDER !

  Het Bloso “garandeert en controleert de kwaliteit” van de opleidingen die door de denkcel redden (VRC) als gelijkwaardig worden beschouwd ?

  Dus, Steven, hoe controleert het Bloso dat ? De cursussen uit die DERDE WERELD landen moeten dan toch worden vertaald ? Sturen ze gespecialiseerde controleurs ter plaatse naar Teheran en Kuala Lumpur ?

  Ten derde : U zegt “het VRC zit niet alleen in de denkcel”. Neen, maar er is geen stemprocedure (niet voorzien in het regelement die hier voor mij ligt) wat betekent dat het VRC een VETO heeft.

  Er zitten mensen in van de LO opleidingen aan de universiteiten. Ja, Steven, allemaal mensen met een reddersbrevet ! En welk reddersbrevet ? 3 keer raden!

  Ik ben zelf ook universitair en we hebben samen met 2 hyperbare geneesheren én verschillende leraren, de cursus Duiker-Redder vergeleken met de Padi Rescue Diver en de conclusie was dat ze 95 % IDENTIEK zijn !

  Ten vierde : een Duiker-Redder heeft geen toegang tot het beroep. Hij mag enkel toezicht houden op recreatieve duikers!

  Dus nadat een duiker de volledige cursus Moduletekst Redder 2005 (identiek voor Hoger Redder) gevolgd heeft mag hij enkel toezicht houden op duikers ?

  Dit is pure “afscherming van het beroep” voor buitenstaanders! Dit is pure discriminatie !

  Ten vijfde : volgens het Bloso is een Duiker-Redder ook een beroepsopleiding ?

  Ewel, Steven, jij moet dat zeker weten ! Hoeveel mensen zijn in Vlaanderen voltijds aan de slag met dit duiker-redder brevet ? Als het er 1 is, zal het veel zijn!

  Ten zesde : zie ook vorige! VLABUS heeft geen enkele duiker-redder ter beschikking ! Enkel en alleen Hoger Redders.

  Ten zevende : sinds 1998 is nog geen enkel HOGER REDDER door het Bloso VERBODEN om toezicht te houden OP DUIKERS ondanks het feit dat ze nog niet weten wat een loodgordel is !

  Ten achtste : het Frans brevet van Maitre-Sauveteur, brevet d’Etat, is niet erkend door ILS GEWOON OMDAT FRANKRIJK FINANCIEEL NIET BIJDRAAGT AAN ILS !!!

  Ten negende : de MEDISCHE normen van de EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL zijn voor IEDEREEN GELIJK !!! dus ook voor VRC, Padi, Iantd, etc…. DUS ZIJN DEZE OPLEIDING AUTOMATISCH GELIJKWAARDIG !

  Ten tiende : er is een AUDIT gebeurt van het OOSTENRIJKS INSTITUUT VOOR STANDARDISATIE ! Dat is nogal wat andere koek dan de ILS EN ZIJN IRAANSE BREVETTEN !

  Voila, Steven,

  Op basis van al deze hebben we klacht ingediend TEGEN BLOSO, dankzij de suggestie van kabinet Anciaux, bij de Milieu Inspectie, wegens onwettige toepassing Vlarem II.

  Natuurlijk zal daar niet al te veel openbaar worden gemaakt, maar we zullen onze best doen om iedereen op de hoogte te houden !

  Steven, U bent hierbij uitgenodigd om onze volgende Rescue Diver opleiding te komen volgen. U zult verbaasd zijn dat u toch nog bijleert. Bij ons heeft ook nog niemand, geen enkele verpleger of dokter, geklaagd over de kwaliteit van de Rescue Diver opleiding. Zoals u weet staat of valt een opleiding met de kwaliteit van de instructeur en niet met de federatie !

  Met sportieve groeten
  Stefan Bonne
  Assistant Instructor
  bestuurslid duikclub RDS vzw, Brugge

 • aan Steven Galicia ivm redder duiker discriminatie

  Dedjutoch reageerde 16 jaar, 6 maanden geleden 18 Leden · 55 Reacties
 • scubapat

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 10:26

  T’is goed Bonjek je hebt je stanpunt ondertussen wel duidelijk gemaakt pfffffffffffffffff

 • Scubamax

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 10:42

  Goed gesproken Bonjek.

 • svento

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 11:37

  ja, een forum is echt dé plaats om aktie te ondernemen en dingen te veranderen… en de Sint komt uit Spanje

 • Bonjek

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 11:45

  @svento,

  hebt u al initiatief genomen binnen jouw club of federatie ?

  if not, geen dan geen commentaar op een ander

  B.

 • steven galicia

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 11:51

  Stefan,

  met alle respect, maar telkens je wat schrijft staan er foute beweringen in, ik blijf die niet verbeteren hoor.

  Ik heb enkel geantwoord, zodat de duikers op het forum correcte info hebben over de opleiding Duiker-redder zoals het nu is, ipv uw foute beweringen te gaan geloven.

  Je wil steeds ook met mij de discussie aangaan ivm met gelijkschaling. Je bent daarvoor reeds bij de nodige instanties bezig. Hou die discussie dan ook daar.

  Uiteraard zal ik nog kunnen bijleren wanneer ik de Padi rescue volg. Ik ga graag op je uitnodiging in, wanneer kan ik komen meedoen ?

  steven

 • svento

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 11:59

  Nee, ik heb hierrond geen initiatief genomen. Ik heb er trouwens ook geen problemen mee dat er rond het thema een stevig potje over-en-weer gekletst wordt hier op het forum. Daar dient zo’n forum namelijk voor, ook al wordt er naar mijn goesting te vaak net hetzelfde herhaald, rond de pot gedraaid, op de man ipv de bal gespeeld, etc. Maar beter dat dan IRL op mekaars bek slaan.

  Als iemand echter schrijft “dat het tijd werd dat er eindelijk iemand es aktie onderneemt”, dan ben ik van mening dat een forum qua instrument niet geschikt is om effectief iets te veranderen. Ik hoop dat ik die commentaar mag geven van U.

  Ik merk trouwens net dat Scubamax zijn post veranderd heeft… misschien vond hij/zij mijn opmerking toch enigszins terecht. If not… how convenient, die re-edit.

 • Bonjek

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 12:01

  Geachte collega’s van de Nelos,

  Ik zou nu ook eens willen weten wat de Nelos top aan dit dossier zal doen ?

  Zij erkennen immers dit nep-brevet ?

  Ik hoop dat we alle argumenten hier kunnen bespreken in alle openheid. Zonder achterkamertjes politiek in de salons van het Bloso ?

  B.

 • Bonjek

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 12:02

  Akkoord Steven,

  Ik bezorg je een uitnodiging voor de volgende opleiding !

  Sportieve groeten
  B.

 • Bonjek

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 12:09

  Trouwens, collega’s,

  Het probleem ligt bij het feit dat we 19 euro per uur moeten ophoesten voor een Vlabus redder die niets kan zien vanop de kant.

  Ik ga zelf geen opleiding volgen om daar aan het oppervlakte met mijn snorkel te hangen ?

  Het Olympiabad in Brugge is 5 meter diep en 50 meter lang ! We hebben minstens 5 Duiker-Redders nodig om de verschillende groepen in de gaten te houden!

  Al onze onderrichters zijn voldoende opgeleid om zelf toezicht en redding te kunnen doen. Het wordt tijd dat Bloso/VRC dat erkent!

  BASTA
  B.

 • Bonjek

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 12:25

  Trouwens, Steven,

  Ik weet dat je een zeer goede reputatie hebt en ik ga die zeker niet in twijfel trekken.

  Het is niet mijn bedoeling op de man te spelen. Het zijn de structuren die mij storen.

  Vorig jaar hebben ze zonder probleem 4 doktoors buiten gepest bij dé federatie omdat zij zich ook stoorden aan de structuur. Iedereen weze dus gewaarschuwd.

  Gelukkig moet ik niet eten uit de hand van het Bloso.

  Sportieve groeten
  B.

 • dennisv

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 14:07

  POST AFSLUITEN AUB

  3 post over hetzelfde is genoeg geweest.

  Flooding hoeft echt niet !!

 • Dries

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 14:21

  Dennis:

  Laat hem eventjes doen. Als die jongen daar blij mee gemaakt kan worden. Dit is zo als een telefoon. Als je dat effe lawaai laat maken. Dan stopt dat na een tijd vanzelf 🙂

  Hij is nu wel niet echt positieve reclame aan het maken voor zijn duikvereniging. Laat ons hopen dat de mede-bestuursleden van heel deze affaire op de hoogte zijn. Anders is dat spijtig voor de club. (maar dat is mijn mening)

  Dries

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 14:56

  Misschien een tip voor Steven: qua theorie blijft het menselijk lichaam het menselijk lichaam, daar verwacht ik dus geen merkwaardige verschillen tussen diverse reddersopleidingen… Waar ik wel behoorlijke verschillen verwacht zijn de praktische skills/oefeningen/testen/proeven. Misschien eens nuttig/interessant om kort de diverse praktische proeven, incl. de tijdslimieten, even op een rijtje te zetten? Dan kan iedereen voor zich uitmaken of hij/zij dit met de vingers in de neus kan doen.

 • roger

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 15:06

  Als wij stoppen met telkens een reactie te schrijven, dan komt dit item niet steeds weer bovenaan te staan.

  …. oeps … sorry 😉

 • beulke

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 15:29

  pfff, van een universitair, jurist en assistant instructor verwacht ik toch iets meer volwassenheid en redelijkheid. in mijn ogen ben je de redelijkheid al ver voorbij! 3, 4 topics (sorry, ik hou het niet meer bij) over dezelfde zever en gissingen gaan mijn petje te boven (ik dacht trouwens dat juristen zich aan feiten hielden, niet aan gissingen? nu ja, juristen zitten nooit verlegen om een leugentje om best (eigen?) wil)

  sorry, maar dit is mijn mening, (niet universitair, niet jurist, niet redder, niet instructeur…..)

  als je toch al klacht hebt neergelegd, zwijg dan stil en laat ons iets weten als de uitspraak gedaan is (graag met link naar een plaats waar we de uitspraak kunnen lezen, anders lap je daar ook weer enkele onjuistheden bij)

  nogmaals mijn excuses azl ik nu op de man speelt maar trop is trop. ….

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 15:32

  Grinnik… alleszins hier in Leuven is het al tientallen jaren zo dat je Rechten “doet”… de rest studeer je… ;-)))
  Nu, ik wil daarmee niet alle juristen over dezelfde kam scheren hoor… er zijn er ook best goeie en redelijke bij, naar het schijnt…

 • scubapat

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 16:24

  Da’s gelijk in’t leger hé Luc, toen ik mijne dienst gedaan heb “lag” ik in Glons

 • fingolfin

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 16:37

  @Bonjek,
  Sorry, maar dit wou ik toch even kwijt;
  Stel dat ik een “made in china” gelijkgesteld hoger- redder brevet heb, kan ik dan nu geen klacht indienen bij het centrum voor gelijke kansen en racisme , omdat ene Stefan Blomme dit minderwaardig vindt, enkel omdit dit “made in china” is.Voor mij een vraag, maar u als jurist zou dit toch moeten weten.

 • Luc Dupas

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 16:38

  Ah ja he ! Iedereen zegt toch altijd dat ons leger goed uitgerust is…

 • Stropken

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 16:54

  collega’s,collega’s,amaai zeg…. nog gien cafeekennisse… als da giene houthakker is,zuu zoage!!!—)))

  P.S. ho ho,”made in China” als’k da goa zegge aan mijne’n moat(getrouwd met een import chinese)goa de’n diene op zij’n peerd stoan.

 • scubapat

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 16:58

  Allez stropken, wij zagen hout voor de komende winter hé. 🙂

 • Stropken

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 17:06

  Ho,Ho Scubapat…mijne’n beste moat.Ben bezig,of beter,wàs bezig met de sparren uit mijne’n hof aan het wegdoen.Na de achtste ben ik er moeten uitscheiden wegens de warmte.

  Als ge goesting hebt om mee te helpen zagen (en naar het containerpark te doen):heb een goeie barbecue – bier (niet té veel) – maar wél genoeg ‘marchandise’ om frisse cocktailkes te maken!!Mijne’n maat dierf niet meer beginnen aan de derde boom…..zijn schuld….had altijd dorst.—-))))

 • scubapat

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 17:08

  ‘k wil nie moeilijk doen zunne stropken, maar den da brandt veel te rap, ‘k heb liever eik voor in mijn stove 🙂

 • Dedjutoch

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 17:44

  @ bonjek,

  Een bomaanslag op het duikershuis in Mechelen? Misschien een optie?
  Een hongerstaking voor Bertje zijn deur? Misschien een optie?
  Gewoon weigeren om nog te praten of te schrijven? DE optie!

  Dedjudedjutoch amaai zunne ik krijg ter een PFO van….

 • vlozzy

  Deelnemer
  28 juli 2006 om 20:33

  Bonjek
  ik heb duidelijk het gevoel dat je zowat op iedereen schiet die niet , akkoord gaat met jou gedachtengoed.
  En overduidelijk Nelos als hoofdvogel, geloof jij nu echt dat de “top ” zoals jij ze noemt hier op het forum een woordeke gaan placeren , als jurist zou je beter moeten weten .
  ik ben zelf ook duikinstructeur , duiker -redder en hoger – redder , bootredder en A.E.D.
  Mijn club heeft hier de voordelen van , maar ik heb deze opleidingen eerst en vooral voor mezelf gedaan , en indien nodig ik nog meer gepaste hulp zou kunnen verlenen waar nodig is .
  En geloof me vrij vooral uit de praktijk lessen heb ik veel bijgeleerd .
  De mensen van de VRC zijn daar heel goed mee bezig , en da’s voor mij het voornaamste

Page 1 of 3

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader