Duikforum Duikforum Federaties Mutualiteit en Arena/DAN !!!!!!!!!!!!!!

 • Creator
  Discussie
 • #134365

  kingo1
  Deelnemer

  Ik heb onlangs incident gehad in Wemeldinge.Men vrouw belde die zelfde dag naar Goes ,vroeg wat ze bijkomend moest doen om de verzekering vlot te laten verlopen.Kreeg als antwoord …..”NIETS”,de computer zegt de patient is verzekerd bij ARENA.We hebben papieren direkt ingevult dag nadien en verslagen naar Arena gestuurd.
  Vandaag “3000” euro toegekomen thuis van ambulance ,ja alleen ambulances…….Je leest goed.Zonder caisson,onderzoeken (scan……)
  De rest moet nog komen.Men vrouw ging naar mutuliteit vandaag,en daar blijkt dat we naar Euro Cross België vzw moesten gebeld hebben.Wie weet daar iets van???????Heb nu gehoord dat als je invaliditeit trekt(tijdelijk),je telkens wanneer je wil gaan duiken over de grens,zeg maar Oosterschelde,steeds toelating moet vragen aan adviseur om te mogen gaan duiken……!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dus ik heb het spek aan men been in het slechtste geval,en mag alles zelf betalen…….

 • Mutualiteit en Arena/DAN !!!!!!!!!!!!!!

  SVp reageerde 14 jaar, 6 maanden geleden 10 Leden · 13 Reacties
 • Dedjutoch

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 22:07

  Tja kingo1, dat is natuurlijk een zwaar financieel probleem.
  Het is nu te laat, maar als “Arena”-verzekerde in Nederland (Oosterschelde) had je vrouw beter naar UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen) gebeld. Dan waren ze je waarschijnlijk met de Seaking komen halen, en door de overeenkomsten tussen Arena en UZA was je er waarschijnlijk zonder al te veel kosten vanaf gekomen?
  Als je een DAN-verzekering gehad zou hebben, en naar DAN gebeld zou hebben, was je waarschijnlijk ook in het UZA terecht gekomen via de Seaking.
  Dan was de mutualiteit buiten spel gebleven (in beide gevallen).

  Eddy

  Daarom hoort bij een duikplanning ook: Waar en welke hulpdiensten te verwittigen bij een duikongeval! Welke noodnummers gebruiken en waar naartoe (als je dat zelf nog kunt)?

 • Cthulhu

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 22:48

  Euro Cross is de ‘verzekering’ van de mutaliteit voor als je iets voorhebt in het buitenland en Nederland is (zelfs al is het naast de deur) ‘buitenland’. Zal daar iets mee te maken hebben, denk ik.
  Hopelijk komt het financieel (en natuurlijk ook lichamelijk) allemaal goed.

 • Godiva

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 23:07

  Ik geloof niet dat ze iemand met de seaking gaan komen halen voor een inter-hospitaal transport in zo’n situatie (dat zou pas een rekening zijn!!!). Wel is het altijd het beste om de verzekering zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de situatien (liefst binnen 24 u), en hun te vragen of er bijkomende maategelen dienen getroffen te worden.

  Wat zegt Arena van de facturen die je binnenbrengt van de ziekenwagen? Ten slotte zijn die de duikverzekering (Ik kan me voorstellen dat Eurocross de “risicosport duiken” niet wil dekken). En ten slotte maak ik uit je verhaal op dat je die wel onmiddellijk op de hoogte hebt gebracht.
  Ook is het zo dat mutualiteiten contracten hebben met bepaalde ziekenwagen-firma’s. Als je een “secundair transport” krijgt van een andere firma (dus bv overbrenging van Goes naar UZA als het niet met een ziekenwagen uit het 112-systeem gebeurd), kunnen ze weigeren te betalen.

  Mijn raad: vraag het na bij Arena, of probeer al je rekeningen daar binnen te brengen.

 • htweeo

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 23:36

  Ik heb er gelukkig nog geen ervaring ermee,

  maar ik veronderstel dat je alles best naar arena stuurt…

  indien een DAN verzekering zou ik het ook naar DAN sturen

  Hopelijk komt alles goed , succes

 • vlozzy

  Deelnemer
  29 juni 2006 om 17:33

  Ik zou inderdaad contact opnemen met Arena en daar uw oor te luisteren leggen , en wat die tarief van de ziekenwagen betreft , ik dacht te weten dat er vastgestelde kilometer tarieven voor bestaan , toch even informeren en een volledig overzicht vragen .
  Die kerels gaan rap van het idee ” dit is verzekerering ” dus maak het faktuur maar met een vork

 • Godiva

  Deelnemer
  29 juni 2006 om 18:31

  zoals roger zei zijn de vastgelegde tarieven van ziekenwagens enkel die van de “100”.
  Echter, als je door een 100 wagen op een spoed wordt binnengebracht (bv stabilisatie), en je moet dan verder worden getransporteerd voor gespecialiseerde hulp (brandwonden, caisson, neurotrauma,…) kan dit ook nog met de 100 gebeuren. In dit geval heb je wel nog het vast tarief. Gebeurt dit niet onder de noemer “100”, dan dien je idd best contact op te nemen met je verzekering/mutualiteit, aangezien die contracten hebben met bepaalde maatschappijen.

 • roger

  Deelnemer
  29 juni 2006 om 22:32

  zoals gezegd.

 • kingo1

  Deelnemer
  29 juni 2006 om 22:41

  Dr. R. Toelen
  medical examiner of divers
  ex-adviserend geneesheer
  en per toeval ook nog geneesheer-inspecteur bij het RIZIV
  <<<<<<<<<<<

 • Jenn

  Deelnemer
  5 juli 2006 om 22:09

  Hallo Kingo1, ik kan geen raad geven maar hoop de beste afloop voor jou.

 • roger

  Deelnemer
  6 juli 2006 om 00:29

  Kingo1

  … boodschap verwijderd …

  mail mij eens .

 • roger

  Deelnemer
  5 augustus 2008 om 22:00

  [:

 • Stropken

  Deelnemer
  5 augustus 2008 om 22:18

  Hoe zit dat nu met die huidige Nederlandse toestanden???
  Is het daarom dat zij allemaal zich bij ons komen verzorgen:omdat ZIJ hier alles kunnen regelen rechtstreeks met hun mutualiteit???

 • SVp

  Deelnemer
  5 augustus 2008 om 22:51

  Maar wat belangrijker is : we zijn nu goed 2 jaar verder, en ik vraag me af hoe het geval van kingo1 nu feitelijk afgelopen is …

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader