Duikforum Duikforum Onderwater Fotografie & Video Jullie advies graag!!! Canon powershot A620

 • Creator
  Discussie
 • #129792

  Carhartt27
  Deelnemer

  Graag had ik jullie advies, reacties omtrent de Canon Powershot A620.
  Normaal was ik van plan de A700 aan te schaffen maar er is tot op heden nog geen onderwaterhuis beschikbaar.
  Is dit een goed toestel voor onderwaterfotografie? (witbalans, iso waarde, sluitertijd????) Is het Canon onderwaterhuis een goede aankoop? (Ikelite vind ik persoonlijk nogal duur) kan ik bij het Canon onderwaterhuis een flits op aansluiten??
  Ik vertrek eind volgende maand op duikreis…vandaar wil ik deze week de knoop nog doorhakken.
  Alvast bedankt!!
  mvg.

 • Jullie advies graag!!! Canon powershot A620

 • TnT

  Deelnemer
  22 mei 2006 om 16:50

  Ik heb zelf een Canon Powershot A620 (met onderwaterhuis van Canon) en ben er voorlopig heel tevreden over. Ik heb weliswaar geen ervaring met andere toestellen en kan dus niet vergelijken. Ook de verschillende reviews op het internet (oa http://www.dpreview.com/reviews/canona620/) zijn allemaal heel positief. Alle belangrijke functies (apertuur, sluitertijd, iso, witbalans,…) zijn zowel manueel instelbaar en het toestel heeft ook een groot aantal voorgeprogrammeerde (automatische) standen.

  Ook in het onderwaterhuis zijn alle functies te bedienen. Ik heb wel vrij snel de set gewichtjes (ook van Canon) aangeschaft omdat het onderwaterhuis anders blijft drijven. Bij gebruik van de interne flash krijg je onderaan een donkere hoek, maar met de bijgeleverde diffuser is dat al heel wat beter. Enkel indien je heel dicht bij je onderwerp komt, wordt enkel de linkerbovenhoek van je foto belicht (of valt het flitslicht zelfs buiten het beeld). Maar dat is naar het schijnt zo een probleem met zo goed als alle interne flitsen…

 • Carhartt27

  Deelnemer
  23 mei 2006 om 14:13

  een externe flis is dus geen overbodige luxe??
  Enig idee wat een goede externe flits is qua prijs/kwalitieit??

 • scubaroel

  Deelnemer
  23 mei 2006 om 14:37

  Zelf heb ik een A520 maar die past volgens mij in hetzelfde huis (WP-DC60).
  Bevalt prima, wel met losse externe flitser (INON D2000, wel goed maar niet goedkoop).
  Het geeft wel VEEL MINDER effect van reflectie op al het zweefvuil, en dat heb je in deze regio’s natuurlijk aardig wat :-((

  Ik heb 2 nadelen ondervonden:
  – de flash heeft lang nodig om op te laden (3 sec gok ik gevoelsmatig) en dat kun je alleen minderen als je het toestel op volledig handmatig zet
  – voor dit ow huis zijn geen converters van Sea&Sea of INON beschikbaar, en dat is lastig als je extra lenzen wilt gebruiken.
  – reserve o-ring voor het ow huis is lastig te krijgen en duur.

  Verder prima combinatie.

 • Carhartt27

  Deelnemer
  23 mei 2006 om 17:44

  Vreemd dat die o ringen voor het onderwaterhuis moeilijk te verkrijgen zijn.
  Deze reactie kreeg ik van een ander forum:
  Omdat ik op alle forums van bijna de gehele wereld kijk en ik zie geen hele goede resultaten komen uit standaard deze camera en het Canon onderwaterhuis. Het lijkt wel of de foto’s niet scherp zijn.
  Hebben jullie die ervaring ook??
  Sorry dat ik zoveel vragen stel, maar wil zoveel mogelijk info verzamelen.

 • Stropken

  Deelnemer
  23 mei 2006 om 20:42

  “….O-ringen moeilijk te verkrijgen….”

  Indien ze ‘standaard’ niet of moeilijk verkrijgbaar zijn kun je ze zeker op maat laten maken in één of ander gespecialiseerde winkel.In Gent bij Mea of beter nog bij Vervaet op de Drongensestwg.
  Ik heb er zelf ook nog gemaakt en tot op heden (touche du bois)géén lekkages gehad (o.a.voor de Nikonos).

 • Carhartt27

  Deelnemer
  7 juni 2006 om 16:47

  Ik heb me vandaag het toestel aangeschaft……. hopelijk levert het mooie resultaten op 🙂

 • BubbleTrouble

  Deelnemer
  11 juni 2006 om 00:03

  De A620 en 700 zijn de opvolgers van de A80 en A95. Intern zijn de camera’s weinig veranderd (nog steed dezelfde DIGICII processor). Dit betekent dat de Canon’s inderdaad “langzame” camera’s zijn, waarbij het belangrijk is om een goede focus te hebben en om de camera stil te houden.

  Wat betreft de kwaliteit van de foto’s? Met alle Canon’s is het makkelijk om goede scherpe foto’s te maken! Dat is juist te kwaliteit van Canon. Ik fotografeerde met een A75 met interne flits en heb daar wat aardige plaatjes mee kunnen schieten.

  [ http://www.flickr.com/photos/arne/ ]

  Ik fotografeer nu met een Nikon D70s. Een camera, die sneller en theoretisch scherper is, maar doordat je zoveel kunt instellen is het maken van “een goede foto” toch moelijker dan met de Canon’s (vind ik). En dan heb je het nog niet eens over de prijs gehad…

  De Canon is een ideale beginnerscamera, die met wat geduld – en vooral dichtbij je onderwerp komen – prima resultaten kan maken.

  14 years

 • TnT

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 12:08

  Even een correctie! De A620 (en waarschijnlijk ook de A700) is gebaseerd op de DIGIC II processor, terwijl de oudere versies A80 en A95 de oudere DIGIC I processor hebben. Lees de review van http://www.dpreview.com (directe link in mijn vorige post) maar eens na over de verbeteringen qua snelheid.

 • Frank

  Deelnemer
  28 juni 2006 om 13:48

  Enkele opmerkingen:

  “…kan ik bij het Canon onderwaterhuis een flits op aansluiten??”

  Het toestel heeft volgens mij geen aansluiting voor een externe flitser. De enige oplossing voor de sturing van een onderwaterflitser is dan een optische sensor die de interne flitser volgt, wat minder nauwkeurig is dan TTL via een sync-kabel. Let op, dit wordt ook S(lave)-TTL genoemd om commerciële redenen. Je kan ook enkel met de interne flitser werken maar dan beperk je je best tot macro omdat anders de kleuren teleurstellend zullen zijn. Verwacht anderzijds geen mirakels van externe flitsers: je zult nog steeds op minder dan een meter afstand moeten komen voor het beste resultaat.

  “Ik zie geen hele goede resultaten komen uit standaard deze camera en het Canon onderwaterhuis. Het lijkt wel of de foto’s niet scherp zijn.”

  Ik weet niet over welke foto’s het gaat en ken je kwaliteitsnorm niet, maar er zijn vele OW-fotogallerijen waarbij er te weinig kritisch wordt geselecteerd. Dit geldt voor elk merk en type camera. Per fotoduik neem ik tientallen foto’s, maar ik ben al blij met een handvol bruikbare beelden. Probeer niet als een toerist zoveel mogelijk foto’s te maken, maar neem je tijd als er zich een onderwerp aandient. Denk even na over de compositie en neem enkele foto’s met verschillende instellingen. Het zal je misschien niet populair maken bij je buddies maar de foto’s zullen er op vooruit gaan. Probeer ook binnen de mogelijkheden van het toestel te blijven, dus weer voornamelijk macro-opnamen.

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader