Duikforum Duikforum Reizen M/Y green force cruise iemand ervaring

 • Creator
  Discussie
 • #117826

  stijn
  Deelnemer

  dag Divers,

  zijn er van jullie duikers die ervaring hebben met de M/Y Green Force en zo ja wat zijn jullie bevinden om met deze mensen een weekje op het diepe zuiden te vertoeven ???
  Ik heb al in het verleden gezocht van dit forum naar info en ook gevonden. Maar onder tussen zullen er wel al mensen bij gekomen zijn die er ook al nen cruise opzitten hebben met deze boot en zijn bemanning. Graag jullie mening

 • M/Y green force cruise iemand ervaring

  stach reageerde 16 jaar, 6 maanden geleden 11 Leden · 29 Reacties
 • Dries

  Deelnemer
  15 februari 2006 om 19:22

  Hoi Stijn,

  Jacky gaat je er alles over kunnen vertellen. En als je geduld hebt tot midden mei. Dan ik ook. 😉

 • movieman

  Deelnemer
  15 februari 2006 om 19:24

  Zelf heb ik nog niet op de boot gezeten maar wat ik hoor is het een goede standaard boot!
  dwz dat je alles hebt wat je nodig hebt om te duiken, maar niet veel meer.
  Je kan wel gratis de befaamde greenforce lampen gebruiken
  Het is allemaal maar wat je wilt voor sommige mensen is dit meer dan voldoende andere willen net ietsje meer zoals wat meer Luxe of bv. nitrox
  het leuke is dat het een Belgische onderneming is.
  Nadeel de boot doet geen Marineparken dus Brothers – Daedalus etc. zal je met deze boot niet kunnen doen.

 • Walter

  Deelnemer
  15 februari 2006 om 19:47

  Vorig jaar begin oktober diep zuid met onder andere Jacky shark, SVp, Edgar, Ron, Fiekes van het forum hier …
  SVp woont bijna op die boot dus die heeft wel de meeste ervaring.

  Wat mij betreft : vriendelijk, lekker eten, mooie duikstekken en je kan heel lang duiken … 2uur is mogelijk als je het afspreekt ten minste en je verantwoordelijk gedraagd.
  En de lampen die je niet moet meeslepen : ’t is maar een gemak he !
  Je kan alle modellen uittesten (losse koppen op een Flexi 2 pack met kabel evt splitterkabel met 2 lampen op 1 batterij …)

  Kijk eens voor wat impressies op Edgar’s site : http://www.napret.tk, kies bovenaan duiken (in de fotootjes, in het archief 2005 de topic “Liveaboard op de Rode Zee, route Diep Zuid met de greenforce”. Zijn grotendeels ow impressies …

  mvg,

  Walter

 • Fiekes

  Deelnemer
  15 februari 2006 om 21:11

  Yep, Walter heeft het aan het juiste eind !!

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 10:48

  Geen luxe aan boord bij de Green Force???
  Juist, maar daarvoor gaan we niet op vakantie…mss is het goed af en toe terug in de tijd gaan en het gemak van het eenvoud opnieuw proeven.
  De simpele dingen zijn: lekker en gezond eten, zich kunnen wassen en een kakkske of een pippike doen, duiken op riffen waar super de luxe yachten ook zijn, dus zien we dezelfde vissen en koraal en met geluk de grote biesten…dit voor minder geld natuurlijk.
  Nitrox? Euh waarom??? Om langer te kunnen duiken? Oke, dan is nitrox 32 op zich niet veiliger dan nitrox 21. Tenzij je je computer niet verzet, zie ik niet het nut ervan. Na 90′ heeft den deze genoeg van(ouderdom)…
  Grotere boot dan de GF: als een boot langer is, is het omdat er meer kajuiten zijn, dus per vierkante meter even veel plaats. Vorig jaar met de Polly hebben 4 mensen ook constant buiten gegeten omdat er binnen geen plaats meer was,dus kleiner boot oke,maar met minder jakuiten en even veel ruimte.
  Een ober met een strikje en smoking die de tafel afruimt??? Waar gaan we naar toe? Ik heb de gasten even graag met zijn afgewassen t’shirts, als ze maar vriendelijk zijn, en dat zijn ze zeker als we zelfs hen met de nodige respect bejegenen.
  Alles samenvatten:
  Green Force is een aanrader, voor de prijs/klas verhouding…en ze bieden idd de Marine park’s niet, maar er staat ook niets op hun web site wat dit betreft…
  dan is even bij BP gaan aankloppen voor de Brothers enz…volgend jaar zeker en vast opnieuw, voordat ik te oud wordt. BP is ook een aanrader trouwens, geen kwaad woorden tegen.
  Maar voor het aanbod van Noord, Zuid en Diep zuid route, is de GF meer dan voldoend.
  Ja’acky i’bn sha’ark al mazoet, sheikh van de Sinai en Egypte specialist, heeft het gezegd.
  Hugh!!!
  (Zo is het in het arabisch)

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 11:24

  Trouwens, er zijn nog plaatsen vrij (3) op de cruise van 7 mei, Deep South, dit met een troep Limburgs zangers en zangeres, een waalekop, en een Turnhoutenaar.

 • movieman

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 16:11

  Jacky, over Luxe valt helemaal niet te discusieeren! Sommige mensen hebben dit meer nodig dan andere.
  Zelf kom ik juist terug van Papua waar ik in een hutje zonder ramen en water heb geslapen. Stromend water kende ze er niet we moesten ons wassen uit een bak met brak water, dat we over ons hoofd moesten gieten met een bekertje!
  En dit vond ik in zekere zin schitterend!

  Maar met Luxe op een safari boot bedoel ik dan uiteraard niet alleen maar de bediening in smoking he, ik heb het dan over ruimere slpkm en badkamers, groter duikdek meer comfort van leefruimte en zonnedek etc. de Polly is volgens mij zeker geen luxe boot trouwens die deed ook geen marineparken.
  En of je dit wel of niet belangrijk vind dat is natuurlijk ieder zijn eigen keuze, als je een hotel boekt heb je ook verschillende klasse’s waar je je soms de vraag kan stellen of dit het allemaal waard is.

  Wat Nitrox ben ik het niet met je eens! Nitrox moet je inderdaad niet gebruiken omdat het veiliger zou zijn, maar het geeft mij toch aardig wat meer bodemtijd op intressante diepte! zeker als je 3 tot 4 duiken per dag doet.
  Sommige duikers gebruiken het bv. om hun 3 of 4de duik van de dag te doen terwijl ze hun computer op lucht laten staan wat dan weer wel een heel stuk veiliger/beter is

  Mijn computer laat me zelf op 9 meter in deco gaan na een 3tal duiken op 21%, dus waar mogelijk duik ik steeds met nitrox. (mijn tijd van het diep gaan is gelukkig voorbij 🙂

 • SVp

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 17:22

  Ook op de Noord-Zuid cruise van 2 april (waar ik ook hoop op te zitten) zijn nog plaatsen.
  Vliegtickets zal iets lastiger worden …

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 17:39

  Bruno, ik weet dat je geen moeilijke mens bent hé!!! en dat je best tevreden bent met een ligplaats op het zonnedek onder de sterrenhemel om je hoofd neer te leggen en een dutje doen. En een plaatsje aan boord voor uw laptop, een stekker voor de nodige energie, het belangrijkste:)dus…
  Promoten van luxe cruise is het recht van ieder organisatie, en ik gun iedereen die het wil een super-mooie luxe cruise aan boord van deze drijvende hotels.
  Luxe is geen synoniem van geslagde cruise met garantie op manta’s en walvishaaien enz…
  geluk heb je of niet, het goeie moment is van belang, niet het vermogen.
  Akkoord met uw uitleg ivm het gebruik van nitrox op cruise. Als je daarentegen dit gebruikt in hetzelfde wijze als gewoon perslucht, zag ik daar geen nut ivm de veiligheid en confort na 15 duiken…evenveel N2 oplossen, maar onder andere omstandigheden geven geen garantie op een deco-ongeval-vrij duik safari. Het gezond verstand is van primaire belang. Maar dit heb je zonder twijfel.
  Beste vriend, hoe was je vakantie bij de Papoe’s??? Was de Pavamo ook erbij???

 • stijn

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 17:46

  @Jacky skark, Is de technische kant van de boot ook in orde. Motorpech,vaart hij regelmatig uit, onderhoud compressor en zo van die dingen. Stel dat we halverwege onze reis in panne vallen en dat de motor het begeeft,ik heb geen zin om het schip de haven in te palmen van op de zuid-route ???

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 18:56

  Heeft 2 Caterpillar motoren, 2 compressoren, 2 aggregaten, 3 twaletten/douche onder dek, een boven dek. Een kaptein, een kok, en drie matrozen…en bijboot natuurlijk ook.
  Zuurstof en marifone, alle lampen van GF, enz…gids.
  Na de laatste cruise deze maand gaat hij trouwens op droogdok(mail van Elchje eer gisteren gekregen)om verfwerken, onderhoud aan stuur en propellers en diens meer te doen…

 • stijn

  Deelnemer
  16 februari 2006 om 19:09

  bedankt divers voor de info tot op heden. der mag er natuurlijk nog altijd bijkomen.

 • SVp

  Deelnemer
  19 februari 2006 om 03:40

  > Een kaptein, een kok, en drie matrozen…

  Hé Jacky, de Mamdoua (engine room guy annex flessenvuller) niet vergeten hé !
  De crew bestaat altijd uit minstens 6 mensen en per begonnen schijf van 8 duikers ook nog 1 duikgids/instructeur.

  Misschien ook nog vermelden dat er 2 mensen (buddyteam) tegelijk aan de zuurstof kunnen indien nodig. Iets wat op veel andere boten niet is voorzien, als er al zuurstof is.

  Ik heb de doos met filtercartridges én de oliebus van Bauer al gezien, dus onderhoud van de compressoren zit ook wel goed. De Bauer K14 kreeg een “major overhaul” bij de Egyptische merkvertegenwoordinging ergens midden/eind 2004, en de reserve, een Coltri Sub, is nagelnieuw.

  Mvg.,
  SVp

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  19 februari 2006 om 10:47

  Juist, ik was de belangrijkste man na mij vergeten:)

 • stijn

  Deelnemer
  21 februari 2006 om 23:54

  En divers, Niemand die nog wat info voor mij heeft over welke duikplaatsen we zekers moeten aandoen op diep-zuid (st.John,s)??? We hebben toch ne full charter dus we kunnen onze eigen duikplaatsen bespreken met de captain. Alvast bedankt

 • SVp

  Deelnemer
  22 februari 2006 om 02:30

  Als ge Elphinstone kunt meepakken, zéker doen !
  Wanneer zitten jullie op de GF dan ?

 • stijn

  Deelnemer
  22 februari 2006 om 07:14

  @SVP, Wij zijn er van 5 tot 12 november 2006 nen diep-zuid(st.John,s)

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  22 februari 2006 om 12:57

  Dus geen Elphinstone(is te veel in het Noorden gelegen)…Marsa Alam dus.
  Deep South aanraders:
  Sha’ab Claudia, Sha’ab Mahsur south, Abu Galawa, Habili Ali (meer dan een keer doen),
  Habili Gafar, Gotta Kebira, Gotta Soraya en Sattaya…’t zijn ongeveer de beste duikplaatsen van St John’s…er zijn natuurlijk meer plaatsen dan dit.

 • ecce

  Deelnemer
  22 februari 2006 om 20:13

  Hé, dat is ook toevallig, ik ben net terug van een live-aboard die kant op. Eens gauw kijken in mijn logboekje welke plekken ik die ene keer dat ik er geweest ben als extra fraai heb aangemerkt: Gota Sataya, Abu Galawa, daar ligt een wrakje van een sleepboot, Shalinette, maar daar zijn er geloof ik meer van die zo genoemd worden.
  Die laatste in ieder geval, was net een aquarium, komen we boven, kijken degenen op de boot ons vol verwachting aan: En, zijn jullie nog dolfijnen tegen gekomen. We zagen er een paar, precies zo’n beetje waar jullie moesten zitten.
  Wat??? Helemaal niets van gemerkt. :-(( Terwijl je ze onder water toch best duidelijk kunt horen.

 • stijn

  Deelnemer
  6 maart 2006 om 21:50

  Nog eens dit item naar voren brengen. Ook dit nog eens vermelden, indien er iemand hier op het forum interesse zou hebben om mee te gaan dan laat je maar iets weten op het brievenbusje voor info of de plaatsen al dan niet zijn ingevuld !!!
  We gaan in de periode van 5 tot 12 november 2006 en dit voor nen diep-zuid(St-John,s)
  boot en vlucht tickets zijn voorradig. De prijs als we den boot vol krijgen (16 pers.)zou het rond de 900 euro liggen.

 • Jacky Shark

  Deelnemer
  6 maart 2006 om 22:11

  En het is nog lekker warm begin november, dus, degenen die overwegen voor nie veel geld een mooie en geslagde cruise richting St John’s willen/wensen doen, hier is de gelegenheid bij uitstek!!!

 • Wimmeke

  Deelnemer
  3 augustus 2006 om 20:47

  Wat noem jij nog lekker warm Jacky?

  Ik ga van 14 tot 21 november de diep-zuid cruise doen met de Greenforce. Aan welke temperaturen mag ik me daar ongeveer verwachten boven en onderwater?

 • algje

  Deelnemer
  3 augustus 2006 om 21:33

  Ik wil ook weer mee !!!! Kan ik in iemand zijn valies ?????
  Kan me niet schelen welke temperaturen er boven en onder water zijn.
  Ik weet één ding : ik heb een paar maanden terug de reis van mijn leven gehad op de greenforce !!!!
  De ganse crew is super-vriendelijk en Ashraf is een bijoutje. Hij weet na de check-dive precies welk vlees hij in de kuip heeft en als hij ziet dat het goed is, dan krijg je ook een heel stuk vrijheid om lange duiken te maken (lees lange hé, geen diepe !!!)
  Je mag zelfs 4 duiken/dag doen !!!
  de boot is geen luxe, maar het duiken : dat is pas pure luxe :-)))

 • SVp

  Deelnemer
  4 augustus 2006 om 02:48

  Ik ben nog mensen aan ’t zoeken voor de eindejaarscruise van 23 december tot 1 januari.
  Zal er begin september nog wel even een topic over starten.

 • stach

  Deelnemer
  4 augustus 2006 om 07:32

  klinkt ni slecht stefaan.
  kan ik al even alles checken voor in mei dan gaan we met de club

  maar eens eens zien of ik het een week met u uit hou om een boot in scapa 😉

Page 1 of 2

Start of Discussion
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu
ajax-loader